ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕλλάδα

Μετά την Προεδρική Φρουρά τώρα τους φταίει ο Καποδίστριας !

Μετά την Προεδρική Φρουρά τώρα τους φταίει ο Καποδίστριας !

Τον εμφανίζουν δικτάτορα – Ανάρτηση πρόκληση μέλους της Επιτροπής 2021 – Προσκόμματα στην ταινία του Γ. Σμαραγδή -Γατί αρνούνται να μεταβούν στο Κυβερνείο

Ο Ελληνισμός δέχεται πολλαπλά πυρά. Πυρά στοχευμένα στην καρδιά του. Στον πυρληνα της υπάρξεώς του. Σε αυτά που τον έχουν κρατήσει ζωντανό τους τελευταίους αιώνες. Στις Παραδόσεις και την Ιστορία του. Πρώτα έχουμε τις ανοίκειες επιθέσεις κατά της Προεδρικής Φρουράς. Σε κάποιους δεν αρέσει η φουστανέλλα. Η φουστανέλλα που είναι το εμβληματικό σύμβολο του 1821. Η φουστανέλλα την οποία φορούσαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας όταν έτρεχαν να απελευθερώσουν τη Θεσσαλονίκη. Όταν έφταναν στα υψίπεδα της Τζουμαγιάς που έχει ποτισθεί από το αίμα αγνοουμένων ακόμη Ελλήνων ηρώων.

Και ακολούθησε η αχαρακτήριστη ανάρτηση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας. Τον Ιωάννη Καποδίστρια. Προερχόμενη μάλιστα από μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Από αυτούς τους οποίους περιμέναμε να αναδείξουν το νόημα της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Της Εθνικής Επαναστάσεως που έφερε τη διεθνή προσωπικότητα που ελέγετο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρώτο Κυβερνήτη του νεοσύστατου Κράτους. Τον Καποδίστρια που ήταν ο φιλελεύθερος αντίπαλος του απολυταρχικού Μέττερνιχ στις διεθνείς διασκέψεις της εποχής.

Ευρέθη λοιπόν κάποιος κύριος Αριστείδης Χατζής, καθηγητής μάλιστα του Πανεπιστημίου Αθηνων, ο οποίος τον χαρακτηρίζει «δικτάτορα». Υποστηρίζει μάλιστα ότι γι’ αυτό τον δολοφόνησαν οι «δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες». Μάλλον δεν έχει διαβάσει ιστορία ο κύριος αυτός.

Διότι οι «δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες »  αυθόρμητος αντέδρασαν κατά των δολοφονών του Κυβερνήτου. Η προσέγγισης του κ. Χατζή αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της λεγόμενης « παρατηρισιακής επιλογής». Της επιλεκτικής δηλαδή παραθέσεως των γεγονότων που συμφωνούν με την ιδεοληψία του γράφοντος ο οποίος αγνοεί όλα τα υπόλοιπα . Αν υπήρχε τέτοιο μάθημα στα πανεπιστήμια ο κ. Χατζής θα ήταν ο πιο ενδεδειγμένος για να το διδάξει .

Δεν αξίζει να επεκταθούμε στους εώλους συλλογισμούς του , θα θέσουμε μόνον το ερώτημα εάν μπορεί κανείς να διανοηθεί πόσο διαφορετική θα ήταν η μοίρα της Ελλάδος αν ο Καποδίστριας δεν είχε δολοφονηθεί το 1831…

Κάποιοι όμως πρέπει να μας εξηγήσουν πως επελέγη ο εν λόγο κύριος  – και άλλοι αναλόγων αντιλήψεων  – να στελεχώσουν την επιτροπή του 2021 . Και γιατί εξακολουθούν να είναι μέλη της μετά την αποκάλυψη των αντιλήψεων  τους .

Αφού δεν συμμερίζονται το νόημα της Επαναστάσεως του 1821 και το γεγονός ότι οι Έλληνες σήκωσαν τα όπλα «για του Χριστού την πίστη την Άγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία πως περιμένουμε να τον αναδείξουν ;

 

Αλλά βλέπετε δεν τελειώνουν τα προβλήματα εδώ με αυτήν την Επιτροπή 2021.

Η ιδεοληψία κάποιων μελών της αναφορικώς προς τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια τους οδηγεί να αγνοούν όλα όσα σχετίζονται με αυτόν και την εγκατάσταση του. Την άφιξη του  στην Αίγινα την ορκωμοσία του στην Μητρόπολη του Νησιού το στασίδι του που μέχρι και σήμερα επιδεικνύεται και όλα όσα δημιούργησε η έθεσε υπό την αιγίδα του ο Κυβερνήτης δηλαδή το πρώτο βουλευτήριο της Ελλάδος το αλληλοδιδακτικό σχολειό του Ευνάρδου, το ορφανοτροφείο  που αργότερα μετετράπη σε φυλακές , το νομισματοκοπείο οπού εκόπη το πρώτο νόμισμα της ελευθέρας  Ελλάδας  η γνωστή «χελώνα» .

 

Όλα αυτά για κάποιο λόγο φαίνεται η Επιτροπή 2021 ηθελημένος τα αγνοεί .Διότι έτσι εξηγείται το γεγονός πως όταν επεσκέφθη τα γραφεία  της ο Δήμαρχος Αίγινης Γιάννης Ζορμπάς ,απέφυγαν να τον δεχτούν τουλάχιστον σε κορυφαίο επίπεδο .

 

Υπέθεταν εκ των προτέρων πως αυτά που τους έλεγε δεν συνάδουν προς την «παρατηρισιακή  επιλογή» τους ;

Αλλά  ούτε ο γνωστός σκηνοθέτης  Γιάννης Σμαραγδής φαίνεται πως ταιριάζει προ του τρόπο με τον όποιο θέλουν να παρουσιάσουν το 1821. Η προσπάθεια του να κάνει τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελευθέρας Ελλάδος ουδεμίας  βοήθειας τυγχάνει .

Δεν αρέσει σε κάποιους  πως τον έχει χαρακτηρίσει ως «τον μεγαλύτερο έλληνα πολικό». Μάλιστα ο γνωστός Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής  έχει πει  σε συνέντευξη του για την ταινία του: «Ο Καποδίστριας είναι ένα ανώτερο πρόσωπο πολίτικο θα δούμε και άγνωστες πτυχές της ζωής του πολικού αυτού προσώπου , ήταν εξέχουσα προσωπικότητα για την χώρα και θανατώθηκε .

 

Είμαστε τυχεροί που γεννήθηκε αυτός ο άνθρωπος στην Ελλάδα είχε σπουδάσει γιατρός είχε προσφέρει με δράσεις του την γνώση  που είχε στην Ιατρική κι ένας μαθητής του φαίνεται να ήταν από αυτούς  από αυτούς που τον σκότωσαν» .

Τέλος να μην ξεχνάμε πως ο Καποδίστριας διέπρεψε  ως υπουργός Εσωτερικών της Ρωσσίας συνέβαλε στην ανεξαρτησία της Ελβετίας αλλά και στην διάσωση της Γαλλίας  μετά την ήττα του Ναπολέοντος .

Είναι απορίας άξιον αν κάποιοι εμμένουν στο γεγονός ότι ξεκίνησε  από την Ρωσσία και αντετάχθη στον τευτονικό δεσποτισμό που ποτέ εκπροσωπούσε ο Μέττερνιχ .

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν συμμερίζονται τις απόψεις αυτές όλα τα μελή του της Επιτροπής του 2021. Υπάρχουν μεταξύ αυτών αξιόλογοι και καταξιωμένοι Έλληνες . Από αυτούς λοιπόν περιμένουμε να επαναφέρουν τα πράγματα στην ορθή οδό .

 

 

Πηγή Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Η ΒΙΑΝΕΞ ως θεματοφύλακας αξιών και πολιτισμού: Αναλαμβάνει την χρηματοδότηση για την αμεση αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Μητσοτάκης: Σύμμαχός μας το διεθνές δίκαιο για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία (βίντεο)

Newsroom

Γκουρμπάτσης πρώην Υπαρχηγός ΠΣ: Με επιστολές του είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση τι επρόκειτο να συμβεί όσο αφορά τις βιβλικές πυρκαγιές γιατί αγνοήθηκε;

Newsroom