ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ :Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με πολλές δράσεις για τα παιδιά

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ :Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με πολλές δράσεις για τα παιδιά

Κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που στόχο έχει την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και τη στροφή όλων μας προς το παιδικό βιβλίο.

 
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου τους στο παιδί, εκδίδοντας ποιοτικά βιβλία με σύγχρονη αισθητική, γραμμένα από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, τα οποία εικονογραφούν αναγνωρισμένοι εικονογράφοι και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: από τη βρεφική έως την εβηφική.
Γνωρίζοντας τη σημασία της ανάγνωσης και με στόχο να αγαπήσουν τα παιδιά από νωρίς το βιβλίο, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και φέτος έχουν οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε σχολεία και σε βιβλιοπωλεία όλης της χώρας: από τη Μυτιλήνη μέχρι το Αγρίνιο και από την Κω μέχρι την Καστοριά.


Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 επισκέψεις συγγραφέων σε σχολεία.

 

Η Ευθυμία Ανδριώτη, η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, η Δάφνη Βλουμίδη, η Αγγελική Δαρλάση, η Κατερίνα Δημόκα, η Κατερίνα Ζωντανού, η Στέργια Κάββαλου, η Μαριέττα Κόντου, η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, η Σοφία Μαντουβάλου, η Λίνα Μουσιώνη, η Ιωάννα Μπαμπέτα, ο Δημήτρης Μπογδάνος, η Μαρία Νομικού, η Μαρίζα Ντεκάστρο, η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, η Λίνα Σωτηροπούλου, η Μαίρη Τσόγκα, ο Πάνος Χριστοδούλου είναι μερικοί μόνο από τους συγγραφείς μας που θα ταξιδέψουν για να συναντήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον χώρο εργασίας τους, το σχολείο, προκειμένου να τους αφηγηθούν ιστορίες και, με συμμάχους τους εκπαιδευτικούς, να προσπαθήσουν να αλλάξουν τη σχέση του παιδιού –κι άρα του αυριανού εφήβου και ενήλικα– με την ανάγνωση, με το βιβλίο, με τη γνώση.
Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια που μας προσφέρει η τεχνολογία οι συγγραφείς μπορούν να συνομιλήσουν μέσω skype με τους μαθητές ακόμα και των πιο απομακρυσμένων σχολείων, ενώ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δεχόμαστε τα πρωινά επισκέψεις οργανωμένων σχολικών ομάδων, για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα ή θεατρικές παραστάσεις με ποικίλα θέματα: φιλαναγνωσία, ιστορία, μυθολογία, παράδοση, διαφορετικότητα, προστασία του περιβάλλοντος – οικολογική συνείδηση – κλιματική αλλαγή, ενσυναίσθηση και διαχείριση συναισθημάτων, καλλιέργεια της φαντασίας, δημιουργική γραφή, ανθεκτικότητα, επιμονή στο όνειρο κ.ά.

Τέλος, μέσα στον Απρίλιο έχουν κανονιστεί περισσότερες από 30 εκδηλώσεις σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και άλλους χώρους, μία δηλαδή δράση για κάθε μέρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα το βρείτε στο ημερολόγιο εκδηλώσεων στον ιστότοπο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ www.metaixmio.gr. Σας περιμένουμε λοιπόν στις εκδηλώσεις μας, για να διασκεδάσουμε παρέα με συγγραφείς και εμψυχωτές, για να συμμετέχουμε σε θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά και εικαστικά παιχνίδια που όλα έχουν για αφετηρία ένα βιβλίο!

Έχουν γραφτεί πολλά για την αξία της ανάγνωσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Και όλοι εμείς που αγαπάμε το βιβλίο αναπολούμε με ευχαρίστηση τα βιβλία εκείνα που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία. Εμείς εδώ στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πιστεύουμε ότι το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας είναι μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας. Μια αφορμή για να αισθανθείς και να κατανοήσεις το διαφορετικό. Μια δυνατότητα για να ονειρευτείς.
Σας καλούμε λοιπόν να αναζητήσετε τις δράσεις μας που συμβάλλουν στην ανακάλυψη της αναγνωστικής περιπέτειας και να γιορτάσετε μαζί μας το παιδικό βιβλίο. Για να χτίσουμε μαζί τους μελλοντικούς αναγνώστες.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

 Στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα

Newsroom

Τόλμησε και αδιαφόρησε για αυτούς που θέλουν να είσαι κάτι άλλο

Newsroom

Τραγούδι της ημέρας:Η Άννα Βίσση επιστρέφει δισκογραφικά με τα «Ηλιοτρόπια»- Δείτε το audio release