ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Μετακινήθηκαν από την 6η ΕΜΑΚ και Πυροσβέστες που είχαν εμβολιαστεί, ή νοσήσει!

«Περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη φυσική ηγεσία για ποιόν λόγο μετακινήθηκαν και συνάδελφοι που είχαν εμβολιαστεί ή νοσήσει», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, Βασίλης Φερτάκης, κατήγγειλε ότι στις μετακινήσεις των Πυροσβεστών από τις 8 ΕΜΑΚ προς άλλες υπηρεσίες επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί, υπάρχουν σίγουρα δύο που δεν θα έπρεπε να μετακινηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φερτάκης αναφέρεται στην 6η ΕΜΑΚ με έδρα την Πάτρα, από την οποία μετακινήθηκαν οκτώ άτομα. Σύμφωνα με τον ίδιο και το gnomip.gr οι έξι εξ αυτών δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, ένας είχε νοσήσει με Covid και ένας ακόμα είχε εμβολιαστεί.

«Περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη φυσική ηγεσία για ποιόν λόγο μετακινήθηκαν και συνάδελφοι που είχαν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Είμαι έντονα προβληματισμένος για το σκεπτικό της απόφασης. Μήπως επειδή συμμετείχαν και αυτοί στην δικαστική διεκδίκηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Φερτάκης, σε μια πράγματι εύλογη απορία.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης σε δηλώσεις του χθες, επεσήμανε: «Εφαρμόστηκε απλώς η σχετική διαταγή. Είχαμε δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο σε όσους υπηρετούν στην υπηρεσία για να εμβολιαστούν. Η ΕΜΑΚ παρέχει συνδρομή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όποιο μέρος του κόσμου, αν κριθεί αναγκαίο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ανεμβολίαστοι».

Θυμίζουμε ότι συνολικά 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας παίρνουν μετάθεση, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Related posts

0 Έβρος: Σε θέση μάχης για νέο «υβριδικό πόλεμο» – Drones και εγχειρίδιο εμπλοκής

Newsroom

Macron (Γαλλία): Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ελλάδα – Θα τη βοηθήσουμε να προστατεύσει τα σύνορά της

Newsroom

Dimitri Vassilakis “poetrees” “τζαζ και λογοτεχνία”