ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Μετέωρα: Πιο διάσημα κι από την Ακρόπολη

Μετέωρα :Πιο διάσημα κι από την Ακρόπολη

Μεγάλου Μετεώρου

Το CNN τα αποκάλεσε πρωτεύουσα της περιπέτειας στην Ελλάδα. Αξίζει λοιπόν να ανακαλύψεις ένα από τα πιο διάσημα μέρη στην Ελλάδα που κοντράρουν σε δημοφιλία ακόμα και την Ακρόπολη των Αθηνών.

 

Όπως θα καταλάβατε και από τη φωτογραφία προορισμός μας σήμερα τα Μετέωρα και η Καλαμπάκα. Ένα μέρος που εκατομμύρια τουριστών έχει επισκεφτεί και ο κάθε Έλληνας θα πρέπει να πάει έστω μια φορά στη ζωή του.

CNN: «Πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα
Εκτός από την ιερή ιστορία και τα δεκάδες μοναστήρια τους τα Μετέωρα έχουν καταφέρει να γίνουν «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα ανέφερε ένα εκτενές αφιέρωμα του CNN. Ψηλά, πάνω από το τοπίο των Μετεώρων οι δραματικές κορυφές ψαμμίτη έχουν βοηθήσει τα Μετέωρα να αναδειχτούν ως ένα δημοφιλές κέντρο για ορειβάτες από όλο τον κόσμο. Οι διαδρομές ποικίλλουν και είναι κατάλληλες για απόλυτα αρχάριους αλλά και για επαγγελματίες ορειβάτες. Ράφτινγκ, ορεινή ποδηλασία, σκι και σνόουμπορντ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που οι ανήσυχοι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν σε μια ακτίνα, λίγες ώρες μακριά από την πόλη.

Αρσάνη: Η πιο φωτογραφημένη μονή των Μετεώρων
Είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή Μονή στα Μετέωρα. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και ανακαινίστηκε στα μέσα του 16ου. Οι μοναχοί και επισκέπτες έως τα τέλη του 19ου αιώνα γίνονταν πραγματικοί κασκαντέρ καθώς η πρόσβαση στη Μονή γινόταν μόνο με ανεμόσκαλες. Το 1936 αντικαταστάθηκαν από δύο γέφυρες διευκολύνοντας κατά πολύ την είσοδο.

Καστράκι: Ένα …εγκλωβισμένο χωριό σε συμπληγάδες
Το χωριό Καστράκι (5 χλμ. από Καλαμπάκα), καθώς είναι κτισμένο στη ρίζα των βράχων, μοιάζει εγκλωβισμένο ανάμεσα σε γιγάντιες συμπληγάδες πέτρες. Τούρκικα έγγραφα του 15ου αι. αναφέρονται στο Καστράκι με το όνομα Qastiro. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου με αγιογραφίες του 18ου αι. και η τρίκλιτη βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη θέση «Αδράχτι» με εικονοστάσι του 16ου αιώνα, είναι οι σημαντικότερες εκκλησίες του χωριού.

Σαρακίνα: Ένα γεφύρι 600 ετών
Απέχει μόλις λίγα μέτρα από τα Μετέωρα και η ηλικία του αγγίζει τα 600 χρόνια. Ο λόγος για το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας που ήταν η βασικότερη σύνδεση των χωριών της Πίνδου και του Ασπροποτάμου. Η παράδοση μάλιστα αναφέρει πως κατά την ελληνική επανάσταση οι κλέφτες είχαν κόψει σε τρία σημεία τη γέφυρα για να ανακοπεί η πορεία του Πασά των Ιωαννίνων προς τα χωριά της Θεσσαλίας. Στον βράχο «Πέτρα», βόρεια της γέφυρας μη χάσεις την ευκαιρία να δεις το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων με τις πανέμορφες τοιχογραφίες.

Related posts

Το να ζούμε, να αναπνέουμε, να ξυπνάμε κάθε πρωί είναι ένα θείο δώρο…

SOS από των ΔΕΔΔΗΕ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας: Ελέγξτε τις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Newsroom

Στην Αθήνα οι Αγρότες: Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το πανελλαδικό αγροτικό Συλλατήριο