Κοινοποιείστε το άρθρο

Καιρός – Μετεωρολόγος Μαρουσάκης: Κακοκαιρία τις επόμενες μέρες με ισχυρές βροχές καταιγίδες και χαλάζι 

Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η Ψυχρή Λίμνη

 

Τι είναι το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης και πως επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες

Με έντονα άστατο καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας καθώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη το φαινόμενο «Ψυχρή Λίμνη» θα φέρει ισχυρές βροχέςκαταιγίδες αλλά ακόμα και χαλάζι σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Από το μεσημέρι της Τρίτης αναπτύχθηκαν καταιγίδες προς τα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, δηλαδή στην περιοχή της Θράκης αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία. Όσο περνούν οι ώρες και προς το απόγευμα της Τρίτης τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν σε περισσότερες περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το ατμοσφαιρικό βουνό στη δυτική και κεντρική Ευρώπη οδηγεί τον ψυχρό ατμοσφαιρικό αέρα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη να κινηθεί προς τη χώρα μας. Έτσι λοιπόν προς τα μέσα της εβδομάδας αυτή η ροή ψυχρού αέρα θα σχηματίσει μια ψυχρή λίμνη όπως λέμε στην Μετεωρολογία πάνω από τη χώρα μας.

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι για αρκετές ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα εγκλωβίσει αυτόν τον ψυχρό αέρα στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τη χώρα μας και σε συνδυασμό με την έντονη θερμοκρασιακή διαφορά κάτω χαμηλά με τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα προκαλέσουν έντονη αστάθεια και άρα ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς.

Στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις μπλε αποχρώσεις την μετατόπιση των βροχών και καταιγίδων από την Ιταλία και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τη χώρα μας ενώ στον τρίτο μας χάρτη μπορούμε να δούμε την εξέλιξη των φαινόμενων μέρα με τη μέρα. Όσο πιο σκούρα τα χρώματα τόσο πιο έντονα τα φαινόμενα.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο