ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Τρία μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρία μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Και τα δύο μέτρα θα ισχύσουν για τον μήνα Δεκέμβριο – Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από Αύγουστο έως Δεκέμβριο

 

Τρία μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Αυτά είναι:

1. Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια του ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο. Και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

2. Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% τον μήνα Δεκέμβριο.

3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από Αύγουστο έως Δεκέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

 

Μέτρα και από Σταϊκούρα

Στο τέλος Ιουνίου 2022 μετατίθεται η έναρξη πληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, μετατίθεται για έξι μήνες, δηλαδή για τις 30 Ιουνίου 2022 η έναρξη της πληρωμής των 60 άτοκων δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής ενω, όσοι θέλουν να την πληρώσουν εφάπαξ θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 με έκπτωση 15%. Επίσης παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 το χρονικό περιθώριο που έχουν οι επιχειρήσεις να συμψηφίσουν κουπόνια του προγράμματος παγίων δαπανών με μελλοντικούς φόρους και εισφορές. Εξάλλου επεκτείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2022 το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022, ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε δέσμη πέντε μέτρων που αφορούν παρατάσεις προθεσμιών αποπληρωμής και διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ.

Ειδικότερα:

1. Μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης εκ των 60 άτοκων δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής από 31 Ιανουαρίου 2022 στις 30 Ιουνίου 2022. Δίνεται επίσης η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου έως 31 Μαρτίου 2022 με έκπτωση 15% επί του ποσού προς επιστροφή

2. Επεκτείνεται η περίοδος λήψης των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί στο πρόγραμμα παγίων δαπανών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022,

3. Επεκτείνεται το πρόγραμμα Συνεργασία έως 31 Μαρτίου 2022

4. Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για αγαθά που χρησιμοποιούνται σε αιμοκάθαρση και μέσα ατομικής υγιεινής για προστασία από ιούς έως τις 30 Ιουνίου 2022

5. Από το 2022 και για 3 έτη επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση εκπίπτουν από ακαθάριστα έσοδα προσαυξημένες σε ποσοστό έως 100%.

 

 

Related posts

«Ψυχραιμία από τον ελληνικό λαό» ζητά ο Αδ. Γεωργιάδης μπροστά στο κύμα ανατιμήσεων

Δεσμεύσεις χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Newsroom

Κύπρος: Υψηλής ποιότητας φυσικό αέριο έδειξαν οι γεωτρητικές εργασίες στο κοίτασμα «Γλαύκος»

Newsroom