ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

«Μικροί Ροβινσώνες»: Ταξίδια βιωματικής μάθησης για παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους

«Μικροί Ροβινσώνες»: Ταξίδια βιωματικής μάθησης για παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους

H διοργάνωση του 4ου κύκλου του προγράμματος Μικροί Ροβινσώνες, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο (13-17/6) για παιδιά με αναπηρία και τους συνοδούς τους, από τα παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Τα σχολεία κλείνουν και το ταξίδι στη διασκέδαση & τη μάθηση ξεκινά και θα διαρκέσει 5 μέρες (13 – 17/06/2019). Παιδιά από όλα τα παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ θα ταξιδέψουν μαζί με τις οικογένειες και τους εκπαιδευτές τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα στο οποίο για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος ταυτόχρονα όλα τα παραρτήματα.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες»

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες», απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και των παιδαγωγών τους και να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων που συνδυάζουν τη μάθηση με την αναψυχή.

Ξεχωριστή δραστηριότητα, αγαπημένο παιχνίδι των «Μικρών Ροβινσώνων» αποτελεί το «Παιχνιδιάρικο Τραινάκι»! Tο παιχνίδι θα ζωντανέψει με τη βοήθεια και τη συμμετοχή εθελοντών από το χώρο του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού αλλά και ομάδας παιδιών από την ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία (κινητική, αισθητηριακή, αυτισμό κλπ.) ηλικίας 5-15 ετών.

Περιλαμβάνει:

• Εργαστήρια που συνδυάζουν το παιχνίδι με την ιστορία και τις τέχνες (κατασκευές, εικαστικά, θεατρικά παιχνίδια, μουσικά παραμύθια κλπ.)
• Ομαδικά παιδαγωγικά παιχνίδια (σκυταλοδρομία σε ζευγάρια, με μπαλόνια κλπ.), επισκέψεις (σε ζωολογικό κήπο κλπ.)
• Ξεναγήσεις σε μνημεία και αξιοθέατα (ιστορικά, πολιτιστικά), γνωριμία με τοπική παράδοση, γαστρονομία κλπ.
• Κοινές δραστηριότητες με άλλα παιδιά και τους γονείς τους, που ζουν στα περιοχές υποδοχής

Το «Παιχνιδιάρικο Τραινάκι» θα αναχωρήσει το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 11:00πμ στο Golden Hall για 4 νέους σταθμούς: τη Γευσούπολη όπου θα φτιάξουμε τη δική μας εικονική πίτσα, τη Μιμούπολη όπου θα παίξουμε παντομίμα, τη Ξεφαντούπολη όπου θα ξεφαντώσουμε χορεύοντας και φυσικά την Τραγουδούπολη όπου θα τραγουδήσουμε αγαπημένα σας τραγούδια!

Το παιχνίδι γίνεται ακόμα καλύτερο και πιο διασκεδαστικό όταν έχεις παλιούς και νέους φίλους δίπλα σου. Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς γιατί θα δημιουργήσει χαμόγελα χαράς και ευτυχίας στα γενναία μας παιδιά.

Related posts

20 χρόνια Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής

Newsroom

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ – Ανοίγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Newsroom

Δόμνα Μιχαηλίδου: Για κάρτα αναπηρίας και τι θα προσφέρει

Newsroom