ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ψυχολογία

Μην κρατάτε τα πάντα μέσα σας. Η σιωπή φθείρει

Μην κρατάτε τα πάντα μέσα σας. Η σιωπή φθείρει

Πόσοι άνθρωποι ζουν χωρίς ποτέ να εκφράζουν αυτό που αισθάνονται, γιατί φοβούνται πώς θα τους κρίνουν οι άλλοι;

 

Υπάρχουν πάρα πολλοί. Είναι όμως πολύ ευεργετικό για την ψυχή σας εάν λέτε όσα περνούν από το μυαλό σας, να εκδηλώνετε τις σκέψεις σας. Γιατί η σιωπή μπορεί να σας φθείρει σε βάθος χρόνου.

Εκείνοι που κρατάνε τα πάντα μέσα τους, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να φθείρουν τον ψυχικό τους κόσμο. Είναι μια στάση που παράγει αρνητικότητα και μειώνει τη διάθεση. Από την άλλη μεριά η πρόκληση του να μην σιωπάτε, είναι μια πρόκληση να είστε ο πραγματικός σας εαυτός, να μην φοβάστε να ζείτε.

Και ίσως στην αρχή το να μην εκφράζετε αυτό που σκέφτεστε μπορεί να είναι η εύκολη λύση για να μην πάρετε καμία θέση. Μακροπρόθεσμα όμως, η μη έκφραση όσων αισθάνεστε μπορεί να προκαλέσει μια μορφή κατάθλιψης. Γιατί η σιωπή καταλήγει να σας φθείρει.

Πώς λοιπόν μπορείτε να βρείτε τρόπους να εκφράζεστε;

Καταρχάς είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η αντιπαράθεση σημαίνει ανάπτυξη. Εκείνοι που εκφράζουν ανοιχτά τις σκέψεις τους είναι εκείνοι που δεν σταματάνε ποτέ να σκέφτονται και να εξελίσσονται. Εάν ανησυχείτε για το τι πιστεύουν οι άλλοι θα είστε για πάντα «φυλακισμένοι».

Το να μην λέτε αυτά που πιστεύετε, δεν σας κάνει να φαίνεστε πιο συμπαθητικούς. Η αλήθεια Στο τέλος πάντα εκτιμάται.

Μην κρατάτε τα πάντα μέσα σας, αλλά εκφράστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, αρκεί να μην προσβάλλετε τους άλλους. Η ελεύθερη έκφραση είναι μια πρόκληση που σας δίνει την ευκαιρία να γίνετε πρωταγωνιστές της ζωής σας.

jenny.gr

 

Related posts

Η ζωή έχει φως και σκοτάδι. Επίλεξε τι θέλεις να βλέπεις.

Newsroom

7 σημάδια ότι είστε ένα ελεύθερο πνεύμα

Newsroom

Πως στιγματίζουμε τους ασθενείς μας;

Newsroom