ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Μίνα Γκάγκα: O ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει για τα νοσήλια των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων

Μίνα Γκάγκα: O  ΕΟΠΥΥ θα  αποζημιώνει για τα νοσήλια των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων  τόσο τα δημόσια νοσοκομεία, όσο και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενημερώνει:

Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τα νοσήλια για παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις τόσο τα δημόσια νοσοκομεία, όσο και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) αλλά και σε όλους τους συμβεβλημένους παρόχους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς συμμετοχή των ασθενών, σύμφωνα με το σύστημα των ΚΕΝ, βάσει του άρθρου 12, παράγραφος ε΄ του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 4898/τ.Β’/01.01.2018).

Οι αμοιβές των γιατρών για τις εν λόγω επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καλύπτονται από την μισθοδοσία τους, δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή του ασθενούς.

Στα ιδιωτικά θεραπευτήρια οι αμοιβές των ιατρών καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ υπό προϋποθέσεις, όπως σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης από Δημόσια Νοσοκομεία, κατόπιν έγκρισης από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και έκδοση απόφασης από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καθώς και σε περίπτωση ανασφάλιστων ασθενών κατόπιν υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 «ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ» του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 4898/τ.Β’/01.01.2018), γίνονται δεκτές γνωμοδοτήσεις από ιδιωτικά καρδιοχειρουργικά κέντρα και από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για επεμβάσεις στο εξωτερικό, εάν αυτές δεν πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Δε χρειάζεται γνωμοδότηση από δημόσιο φορέα για παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικά καρδιοχειρουργικά κέντρα και για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ειδικότερα, τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο δεν πληρώνουν καμία συμμετοχή και τα έξοδά τους καλύπτονται πλήρως τους από τον Ασφαλιστικό τους Φορέα.

Οι μικροί νοσηλευόμενοι ασθενείς στο ΩΚΚ δεν πληρώνουν καμία ιατρική αμοιβή, καθώς το ιατρικό προσωπικό αμείβεται από το Νοσοκομείο.

Επίσης, με απόφαση της διοίκησης, τα ανασφάλιστα παιδιά που νοσηλεύονται στο ΩΚΚ, δεν πληρώνουν καμιά συμμετοχή.

Related posts

Ποιο συμπλήρωμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Newsroom

Γερμανός ιολόγος Α.Κεκουλέ: Δεν θεωρώ απαραίτητους τους εμβολιασμούς των παιδιών

Newsroom

Έρευνα του Ινστιτούτου Inserm: Μπρόκολο και λάχανο περιορίζουν τις δερματικές παθήσεις

Newsroom