ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Μητροπολίτης Μόρφου: «Ως γνωρίζετε ασθένησα από κορωνοϊό αλλά όμως, ιδού ζω»

Μητροπολίτης Μόρφου: «Ως γνωρίζετε ασθένησα από κορωνοϊό αλλά όμως, ιδού ζω»

Ο ίδιος είχε παρακαλέσει την Παναγία να του στείλει κορωνοϊό ως μέσο ταπείνωσης», υποστήριξε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

 

«Ως γνωρίζετε ασθένησα αλλά όμως, ιδού ζω», ανέφερε, μιλώντας στην αγρυπνία του Αγίου Μάμαντος, μετά την αποδέσμευσή του από την καραντίνα. Αποκάλυψε ότι είδε μέσα του αλαζονεία και παρακάλεσε την Παναγία να τον ταπεινώσει.

 

«Δόξα Τω Θεώ, τι ωραία ασθένεια, απλά ταπεινώνει. Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και να νομίζουν πως είμαι superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, δεν μου διάς, μετά από τη γιορτή σου, έναν κορωνοϊούλη. Και παρά να είμαι ένας φαντασμένος, υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής».

 

«Σκεφτείτε συνεχώς, είτε αρρωστούμε, είτε μας συκοφαντούν, είτε οποιονδήποτε άλλον πειρασμό, εναντίον κάποιου συνανθρώπου μας ίσως. Όταν προσευχόμεθα με πόνο ψυχής: «Πνεύμα Άγιο, Πνεύμα της Αληθείας καθάρισον με από πάσης κηλίδος», αρχίζει το Άγιο Πνεύμα και καθαρίζει και δημιουργεί θρόνο για να καθίσει ο Χριστός. Δεν μπορεί σε μια καρδιά που μισεί, που κρίνει συνέχεια, που κατακρίνει, που έχει αισχρούς λογισμούς και επιθυμίες, πόση ώρα να μείνει το Άγιο Πνεύμα;

Δεν έχει τόπο να σταθεί. Σε μια καρδιά που συνεχώς λερώνεται και μετανιώνει συνέχεια, ελπίζω, dum spiro spero, εφόσον ζω ελπίζω, τότε έρχεται πάλι και δεν φεύγει. Μπορεί όταν κάνω το λάθος να συστέλλεται, προς στιγμή να απενεργοποιείται, για να πέσει η μύτη μου», ανέφερε ακόμη ο Μητροπολίτης.

Μίλησε και για τα συμπτώματά του, λέγοντας: «Ήταν πολύ πολύ ήπια, σαν να μου έδωσε άδεια η Παναγία να κάτσω να ξεκουραστώ, βλέπετε και η φωνή μου ανανεώθηκε και τα πόδια μου ανανεώθηκαν».

Έκανε επίσης αναφορά στα λόγια της Γερόντισσας Γαλακτίας, όταν της ανέφερε ότι ο κόσμος ζητά να ακούει ομιλίες του και αυτή του απάντησε να λέει στον κόσμο τα «βρώμικα, αυτά που θα φέρουν τις αρρώστιες, τις ενεσάρες και τον πόλεμο». Εξήγησε ότι του είπε να μιλήσει «για τις εκτρώσεις, τα παρα φύσιν του σώματος και επιθυμιών τις ψυχής που γίνονται εντός και εκτός γάμων και τις μαγείες – σατανισμούς», σημειώνοντας ότι του ανέφερε ότι ιδιαίτερα τα τρία πρώτα είναι αυτά που θα κάνουν το Χριστό να πάρει το έλεος και θα επιβάλει τη δικαιοσύνη του.

Αναφέρθηκε και σε άλλες προφητείες που έλεγαν για αρρώστια από την Ανατολή, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα λόγια ενός σύγχρονου θεοφόρου πατήρ, του Σάββα Αχιλλέως, ο οποίος το 2007 είπε σε ομιλία του: «Ο Αντίχριστος θα πάρει την καθέδρα της υγείας.

Είναι μια γρίπη που θα έρθει, θα μοιάζει με γρίπη, μια κατασκευασμένη ασθένεια. Συνιστάται η αποφυγή κάθε είδους εμβολιασμού, όσοι δεν εμβολιαστούν θα απομονώνονται».

Ακολούθως υποστήριξε ότι σκοπός της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι να βάλουν τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους να τσακώνονται μεταξύ τους και κάλεσε τους εμβολιασμένους να προσεύχονται για τους μη εμβολιασμένους αλλά και τους μη εμβολιασμένους, να προσεύχονται για τους εμβολιασμένους.

Related posts

Γέρων Γεώργιος: ‘Αν Δεν Μετανοήσουμε Τελείωσε Η Ιστορία…”

Μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος: «Ο χρόνος είναι ένα χωράφι, που καθώς εμείς περπατάμε ρίχνουμε σπόρους..»

Newsroom

Σήμερα 17 Αυγούστου τιμάται ο Άγιος Μύρων