ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Μητσοτάκης: Για το Πάσχα ακόμα είναι νωρίς -Μετά θα ανοίξει η εστίαση

Μητσοτάκης: Για το Πάσχα ακόμα είναι νωρίς -Μετά θα ανοίξει η εστίαση

Την πρόβλεψη ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των λυκείων. Ωστόσο, αναφορικά με τις υπόλοιπες βαθμίδες ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να προχωρήσει σε πρόβλεψη, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός «μας έχει εκπλήξει». «Ο ιός μας έχει εκπλήξει και μας έχει αναγκάσει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας», είπε.

Μητσοτάκης: «Εντός 10 ημερών θα πάρουν όλοι self test με πρώτους τους εργαζομένους»
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα self test, γνωστοποιώντας ότι αμέσως μετά από μαθητές και εκπαιδευτικούς, προτεραιότητα έχουν οι εργαζόμενοι. «Πολύ σύντομα εντός 10 ημερών θα μπορούμε να ανοίξουμε τη διάθεσή τους σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι είναι η δεύτερη κατηγορία», είπε.

Μητσοτάκης για Πάσχα: Ακόμα είναι νωρίς

«Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη», απάντησε ερωτηθείς για το Πάσχα, τονίζοντας ότι οι ειδικοί θα είναι αυτοί που θα καταθέσουν τη σχετική πρόταση. «Οι ειδικοί θα μας πουν τι μπορούμε να κάνουμε για το Πάσχα, ακόμα είναι πολύ νωρίς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εστίαση θα ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους και μάλλον μετά το Πάσχα», εκτίμησε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιείς».

Για το lockdown: Περιμέναμε να έχει καλύτερα αποτελέσματα
«Περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν σύντομα οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές.

Ερωτηθείς πότε θα υπάρξει ανοσία, ο Πρωθυπουργός απάντησε: “Με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων, θα έχουμε καταφέρει τον Ιούνιο να έχουμε εμβολιάσει με μία δόση ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ελπίζουμε σε ένα “κανονικό” καλοκαίρι, και να έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Περιμένουμε να ανοίξει η οικονομία και να μην ξανακλείσει”.

 

Δείτε τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα

 

 

 

 

Related posts

Πώς ο Κ. Αχ. Καραμανλής υπονόμευσε την ασφάλεια στις αερομεταφορές – Τι καταγγέλλουν οι Αερολιμενικοί (βίντεο)

Newsroom

Εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 3,0 εκατ. ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές

Newsroom

Ο Ερντογάν στέλνει τουρκικό Στόλο γύρω από το Barbaros  επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ

Newsroom