ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕπικαιρότηταΚοινωνία

Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων – Αύριο στις 13:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων – Αύριο στις 13:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού –  Θα ακολουθήσει τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου – Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του – «Λυμένα τα χέρια» του προέδρου της ΝΔ για να σχηματίσει την κυβέρνηση που επιθυμεί και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του

Ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης έβγαλαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Οι πολίτες έδωσαν στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα του νέα μεγάλη νίκη η οποία αποκτά ιστορικές διαστάσεις, κυρίως για δύο λόγους:

– Πρώτον, διότι είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης του 2009 που το πρώτο κόμμα κατακτά αυτοδυναμία, και
– Δεύτερον, διότι με την επίδοση που έχει η μέχρι τώρα αξιωματική αντιπολίτευση επιτυγχάνει το μεγαλύτερο προβάδισμα που αποσπά εδώ και πάρα πολλά χρόνια το κόμμα που κόβει πρώτο το νήμα της κάλπης.

Με βάση την εκτίμηση της Singular Logic που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ η ΝΔ συγκεντρώνει 39,8% και 158 έδρες σε περίπτωση που μείνει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή (οι έδρες θα γίνουν 154-155 εάν στη Βουλή μπει η ΧΑ).

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, θα έχει, όπως επεδίωκε, λυμένα τα χέρια του για να σχηματίσει την κυβέρνηση που επιθυμεί και να εφαρμόσει –«χωρίς συμβιβασμούς»- το Πρόγραμμα που εξήγγειλε και εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν απειλείται ακόμη και στην περίπτωση που η σύνθεση της επόμενης Βουλής είναι επτακομματική.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του με την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου να προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Δευτέρας αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού

Το πρώτο σχόλιο της ΝΔ μετά μετά την ανακοίνωση των exit poll:

Είναι μια ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, η ΝΔ έχει σήμερα πετύχει μια από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Θυμίζουμε ότι ανάλογη διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981. Το ποσοστό μάλιστα που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ παραπέμπει στην προ της κρίσης εποχή που δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν να αφήσουν την κρίση οριστικά πίσω τους και να επανέλθει η κανονικότητα στην χώρα μας. Η νίκη αυτή προφανώς οφείλεται στην κεντρική στρατηγική της ανανέωσης και της διεύρυνσης της ΝΔ που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και 3,5 χρόνια. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι η ΝΔ, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και τολμηρή πρόταση για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. – Το σημερινό αποτέλεσμα προφανώς αποτυπώνει το στοιχείο της αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αποτελεί κυρίως θετική ψήφο για τη ΝΔ. Διότι μπορεί μεν στις ευρωεκλογές οι πολίτες να αποδοκίμασαν την Κυβέρνηση, αλλά σήμερα -όπως έλεγε και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ- οι Έλληνες ψήφισαν για την ζωή τους. Και επέλεξαν το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ που θα κάνει καλύτερη τη ζωή τους. Ένα σχέδιο με λιγότερους φόρους, νέες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους. – Η σημερινή ιστορική νίκη δημιουργεί βέβαια προσδοκίες, αλλά αυξάνει και τις δικές μας ευθύνες. Το υποδεχόμαστε με ικανοποίηση, αλλά χωρίς καμία απολύτως έπαρση. Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη ΝΔ. Αυτό μας γεμίζει ευθύνη και αποτελεί ένα επιπλέον λόγο για να κάνουμε πράξη το σύνθημά μας: “Ενωμένοι μπορούμε”. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι θα δημιουργήσουμε μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. – Η Ελλάδα μπαίνει σήμερα σε μια νέα εποχή. Αφήνει πίσω της οριστικά την εποχή της κρίσης και όσα την σημάδεψαν. Την ένταση, την διχαστική ρητορική, την τοξικότητα στο δημόσιο λόγο. Από σήμερα η πατρίδα μας περνά σε μια νέα πιο αισιόδοξη εποχή. Είμαστε στο ξημέρωμα μιας πιο φωτεινής Ελλάδας. Και με σκληρή δουλειά θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιστρέψει το χαμόγελο ξανά στα χείλη των Ελλήνων.

Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Θα δουλέψω σκληρά, δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες, η χώρα σηκώνει το κεφάλι και εμείς τα μανίκια – Το μήνυμά του στους Έλληνες του εξωτερικού – Το ευχαριστώ στην οικογένειά του – «Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός»

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής.

«Θα είμα πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα δουλέψω σκληρά για να πείσω και τους συμπολίτες που δεν μας στήριξαν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχω πλήρη επίγνωση της εθνικής ευθύνης, στέκομαι με σεμνότητα απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία αλλά και με δύναμη για την επόμενη ημέρα» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως τόνισε στη δήλωσή του «η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά, θέλει πάνω από όλα ανάπτυξη και ασφάλεια για να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή» προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη «να κλείσει ένας κύκλος βαθιά επώδυνος για η χώρα».

Ο νέος πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στους Έλληνες του εξωτερικού από τους οποίους ζήτησε «να έχετε το βλέμμα και την καρδιά στραμμένη στην Ελλάδα». «Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλαξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και ήρθε η ώρα να το δείξουμε στην πράξη».

«Ζήτησα ισχυρή εντολή που μου τη δώσατε και δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες μου» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στην οικογένειά του, τη σύζυγο και τα παιδιά του, για τα οποία είπε ότι «αντλώ δύναμη από την οικογένειά μου».

Related posts

Το μήνυμα «Η Ελλάδα αντιστέκεται» πέρασε μέσω του κ. Βόβολη στις περισσότερες χώρες του πλανήτη

Newsroom

Μανώλης Δερμιτζάκης: «Η πανδημία έχει ξεφύγει γιατί όλα είναι κλειστά»

Newsroom

Βγάλτε την τηλεόραση από το παιδικό δωμάτιο

Newsroom