ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Μόσχα: «Αν υπάρξουν ευρωπαϊκές κυρώσεις, θα επιβάλουμε αντικυρώσεις»

Μόσχα: «Αν υπάρξουν ευρωπαϊκές κυρώσεις, θα επιβάλουμε αντικυρώσεις»

H Mοσχα δεν συνομιλεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ουκρανική κρίση, καθώς η Ευρώπη, ως μη ενιαία στρατιωτική δύναμη, συντονίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ

 

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανή σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς, αλλά δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Τσίτσοφ.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες από το 2005, ο οποίος μιλά άπταιστα ελληνικά, καθώς υπηρέτησε ως μέλος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα το 1976 και στη Λευκωσία το 1985, έστειλε πολλά μηνύματα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τόνισε ότι η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν είναι αναμμένη, αλλά προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, αποδίδοντας ευθύνες για την κρίση σε «θερμοκέφαλους» του Κιέβου, οι οποίοι, δεν αποκλείεται – όπως εκιτμά – να θελήσουν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σημείωσε πως η Ρωσία δεν συνομιλεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ουκρανική κρίση, καθώς η Ευρώπη, ως μη ενιαία στρατιωτική δύναμη, συντονίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με αιχμηρά λόγια, υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν φοβάται ευρωπαϊκές κυρώσεις, διότι αν επιβληθούν, όπως είπε, τότε η Μόσχα θα υποχρεωθεί να επιβάλει αντικυρώσεις, με θύματα τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Related posts

Η Αναλένα Μπέρμποκ με μια φράση της «εκτόξευσε» τη τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου

Newsroom

Johnson & Johnson: Προτείνει συμβιβασμό 9 δισ. δολαρίων στους ενάγοντες για την καρκινογόνο ταλκ

Newsroom

Βερολίνο: Αντιεμβολιαστές αντιτίθενται στα μέτρα για τον κορονοϊό