ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Εκτατή επικαιρότητα – Μόσχα προς Κ.Μητσοτάκη: «Πάρε άμεσα το ρωσικό εμβόλιο για να σωθείτε» – Θα το δεχθεί άραγε ;

Εκτατή επικαιρότητα – Μόσχα προς Κ.Μητσοτάκη: «Πάρε άμεσα το ρωσικό εμβόλιο για να σωθείτε» – Θα το δεχθεί άραγε;

Η Ρωσία πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να της παραδώσει άμεσα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V για να σωθεί η χώρα από τη νέα καραντίνα και οι Έλληνες πολίτες από την φτωχοποίηση.

 

Εναλλακτικά πρότεινε να δοθεί η άδεια για την παραγωγή του εμβολίου στην Ελλάδα. Το ρωσικό εμβόλιο εξαντλήθηκε στην Ρωσία και επανακυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου.

Θα το αποδεχθεί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης; Ή υπάρχουν άλλου είδους «κριτήρια»; Η χώρα έχει ανάγκη να κερδίσει και πάλι την ζωή της.

 

Το εμβόλιο της βρετανικής AstraZeneka έχει επιλεγεί μονοπωλιακά από την κυβέρνηση και στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες σε ανάρτησή του στο Twitter η χώρα του θα αποκτήσει 25 εκατομμύρια εμβόλια Sputnik-V στο διάστημα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, τα εμβόλια που θα διατεθούν στην Αργεντινή θα παραχθούν από τους εταίρους του RDIF στην Ινδία, την Κίνα και την Κορέα.

Related posts

Το σχέδιο της Κομισιόν για εξοικονόμηση ενέργειας: Συστάσεις για τηλεργασία, περιορισμός μετακινήσεων με αυτοκίνητο

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές και κυπριακές ένοπλες Δυνάμεις μετά τις απειλές Ερντογάν & Ακάρ για έρευνες στο Καστελόριζο

Newsroom

Η Μάνδρα αλλάζει τον Φαληρικό Ορμο

Newsroom