ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Πως η μουσική μπορεί να αλλάξει την εσωτερική μας ενέργεια!

ενέργεια

Η συχνότητα της μουσικής επηρεάζει το σώμα και το πνεύμα μας! Πως η μουσική μπορεί να αλλάξει την εσωτερική μας ενέργεια!

«Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος, σκέφτείτε τα σαν ενέργεια, συχνότητα και δονήσεις.»Νίκολα Τέσλα

«Αυτό που ονομάζουμε ύλη είναι ενέργεια, της οποίας η δόνηση έχει μειωθεί τόσο ώστε να είναι αντιληπτή στις αισθήσεις. Δεν υπάρχει ύλη. «Albert Einstein

Ο Tesla το είπε, ο Αϊνστάιν συμφώνησε και η επιστήμη το απέδειξε. Είναι γνωστό ότι τα πάντα – συμπεριλαμβανομένου και των δικών μας σωμάτων – αποτελούνται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες. Με βάση αυτά, φαίνεται λογικό να αναρωτιόμαστε, μπορούν οι συχνότητες του ήχου να μας επηρεάσουν;

Οι συχνότητες επηρεάζουν άλλες συχνότητες. Είναι όπως όταν αναμειγνύουμε διάφορα συστατικά μεταξύ τους τροποποιώντας τη συνολική γεύση ενός γεύματος. Το γεγονός ότι οι συχνότητες επηρεάζουν το φυσικό κόσμο έχει αποδειχθεί μέσα από διάφορα πειράματα, όπως αυτά της επιστήμης των Cymatics και της μνήμης του νερού.

sychnotita-energia

Τα Cymatics δείχνουν ότι όταν συχνότητες ήχου μεταφέρονται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο όπως είναι το νερό, ο αέρας και η άμμος, θα αλλάξει άμεσα την δόνηση της ύλης. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται πώς τα σωματίδια προσαρμόζονται στις διαφορετικές συχνότητες.

Η μνήμη του νερού έχει δείξει επίσης πώς οι δικές μας προθέσεις και συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν τον υλικό κόσμο. Αυτό έχει αποδειχθεί από τον Δρ Masaru Emoto, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μελέτες που δείχνουν πως απλές προθέσεις που μεταδίδονται μέσω του ήχου, των συναισθημάτων και των σκέψεων μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που το νερό κρυσταλλώνεται.

Τα σώματά μας συγκρατούν μια ορισμένη συχνότητα δόνησης και πρέπει να υπολογίζουμε επίσης ότι αποτελούνται από 70% νερό. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω πειράματα, είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι η συχνότητα της μουσικής θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τη δική μας δονητική κατάσταση. Κάθε έκφραση μέσω του ήχου, της συγκίνησης ή της σκέψης κατέχει μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία επηρεάζει τα πάντα γύρω της, με τον τρόπο που μια σταγόνα νερού μπορεί να επιδράσει σε μια μεγάλη επιφάνεια νερού και να προκαλέσει κυματισμούς.

Η Συχνότητα της Μουσικής

Έχοντας τα παραπάνω στη σκέψη μας, ας δώσουμε προσοχή στη συχνότητα της μουσικής που ακούμε. Η τονικότητα της μουσικής σε όλο τον κόσμο έχει ρυθμιστεί σταA (Νότα Λα) = 440 Hz , μιας και ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) το καθιέρωσε το 1953. Ωστόσο, εξετάζοντας τη δονητική φύση του σύμπαντος συνεπάγεται ότι ο τόνος αυτός είναι σε δυσαρμονία με το φυσικό συντονισμό της φύσης και μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά και συνείδηση.

Μερικές θεωρίες συνωμοσίας (αν και είναι αναπόδεικτες) αφήνουν να εννοηθεί ότι το ναζιστικό καθεστώς ήταν υπέρ της υιοθέτησης αυτής της τονικότητας για να διαπιστωθεί μέσω μιας μυστικής επιστημονικής έρευνας, ποια περιοχή συχνοτήτων μπορεί να προκαλέσει πιο αποτελεσματικά συναισθήματα φόβου και επιθετικότητας. Είτε ισχύει είτε όχι αυτή η συνωμοσία, υπάρχουν ενδιαφέρουσες μελέτες που επισημαίνουν τα οφέλη της ρύθμισης μουσικής τονικότητας στα Α = 432 Hz αντι των 440 που είναι σήμερα.

Τα Μαθηματικά του Σύμπαντος

Η συχνότητα των 432 Hz λέγεται ότι είναι μαθηματικά συνεπής με τα πρότυπα του σύμπαντος. Υποστηρίζεται ότι η συχνότητα 432 Hz δονείται με τη χρυσή τομή φ (φι) του σύμπαντος και ενοποιεί τις ιδιότητες του φωτός, του χρόνος, του χώρου, της ύλης, της βαρύτητας και του μαγνητισμού με τη βιολογία, το DNA, και τη συνείδηση. Όταν τα άτομα της ύλης του σώματός μας και το DNA αρχίζουν να αντηχούν αρμονικά με το σπειροειδές μοτίβο της φύσης, η αίσθηση της ενότητάς μας με τη φύση αυξάνεται. Ο αριθμός 432 επίσης περιέχεται στην αναλογίες του ήλιου, της γης και της σελήνης, καθώς και τη μετάπτωση των ισημεριών, επίσης στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, το Στόουνχεντζ και το Sri Yantra, μεταξύ πολλών άλλων ιερών τόπων.

«Από τις δικές μου παρατηρήσεις, μερικές από τους αρμονικούς απόηχους της συχνότητας Α = 432hz 12T5 φαίνεται να εναρμονίζονται σε φυσικές μορφές, αλλά και στον συντονισμό των σολιτονίων. Τα σολιτόνια χρειάζονται ένα συγκεκριμένο εύρος για να σχηματισθούν μέσω της συμπύκνωσης της ενέργειας και να περάσουν από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο. Τα σολιτόνια δεν εντοπίζονται μόνο στη μηχανική του νερού, αλλά και στην εναλλαγή φορτίου στα στοιχεία»-. Brian T. Collins

Συντονισμός του Φάσματος των Χρωμάτων

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι η ρύθμιση της συχνότητας στα A = 432 Hz συσχετίζεται με τα συστήματα χρωματικού φάσματος και τσάκρα, ενώ η Α = 440 Hz δεν το κάνει.

Το ηλιακό φάσμα και το Κοσμικό Πιάνο

«Όλες οι συχνότητες του φάσματος σχετίζονται με οκτάβες, από τις ακτίνες γάμμα μέχρι τις υποαρμονικές. Αυτά τα χρώματα και οι νότες αντιστοιχούν επίσης με τα τσάκρα μας και τα άλλα σημαντικά ενεργειακά κέντρα. Αν θέλουμε να το καταλάβουμε καλύτερα … τα Τσάκρα συνδέονται με τις επτά ακτίνες του ηλιακού φάσματος, έτσι οι μουσικές νότες και οι συχνότητες που χρησιμοποιούμε με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να είναι αντίστοιχες. Η συχνότητα A432 Hz είναι ο τόνος του Κοσμικού Πιάνο ή το Κοσμικό Διαπασών, σε αντίθεση με το σύγχρονο στα A440 Hz. Στην κλίμακα αυτή η C # (Ντο δίεση) αντιστοιχεί στα 136,10 Hz (Om), η οποία είναι η κύρια νότα του σιτάρ (παραδοσιακό μουσικό όργανο) στην παραδοσιακή ινδική μουσική και ο τόνος των ύμνων των θιβετιανών μοναχών, οι οποίοι λένε πως «Προέρχεται από τη φύση.» – Dameon Keller

«Μουσική με τονικότητα στα C (Ντο) = 128 Hz (Η Ντο προκύπτει απο την κλιμακα με Α = 432hz) θα υποστηρίξει την ανθρωπότητα στο δρόμο της προς την πνευματική ελευθερία. Το εσωτερικό αυτί του ανθρώπου είναι φτιαγμένο για να ακούει την C = 128 Hz «-. Ρούντολφ Στάινερ

 

 

 

 Πηγή: thespiritscience.net

Related posts

Μητσοτάκης και Γεωργιάδης επισκέφθηκαν το Τζάνειο Νοσοκομείο

Newsroom

Στέλιος Πέτσας: “Προετοιμάζομαι ψυχολογικά για Πάσχα στο χωριό. Εύχομαι να τα καταφέρουμε”

Newsroom

Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.#Σκρέκας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος

Newsroom