ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Μπακογιάννης: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων

Μπακογιάννης στον realfm 97,8: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων

Στα κτίρια-κοσμήματα για την αισθητική της Αθήνας, τα οποία επιστρέφουν στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ύστερα από χρόνια εγκατάλειψης, λεηλασίας και φθοράς, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

Πρόκειται για 63 κτίρια, τα οποία ήταν σε εγκατάλειψη για πολλά χρόνια και πλέον έχουν “απελευθερωθεί”, έχουν αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και έχουν επιστρέψει στην γειτονιά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίησή τους, απελευθερωμένοι πλέον δημόσιο και ιδιώτες από τα βάρη του παρελθόντος” πρόσθεσε.

“Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε και δεν έγινε τυχαία. Από την αρχή της θητείας μας έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με την ελληνική αστυνομία. Έχουμε δημιουργήσει ένα συντονιστικό κέντρο για την ασφάλεια και την καθημερινότητα στην πόλη, υπάρχουν συντονιστικά κέντρα σε όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά είναι η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στην Αθήνα. Είναι ένα νέο μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης, το οποίο σιγά σιγά αποδίδει” τόνισε.

“Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι πλέον δεν είναι απλώς ότι απελευθερώνεται ένα κτίριο από τους καταληψίες, αλλά την ίδια ώρα καθαρίζεται και σφραγίζεται” περιέγραψε.

                        Ακούστε το Ηχητικό 

 

Related posts

Απίστευτη δωρεά Τσούνη στις Ένοπλες Δυνάμεις: 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη

Newsroom

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο

Newsroom

Ο Κ.Μητσοτάκης καρατόμησε τον Α.Στεφανή γιατί αντιτάχθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ΕΔ!