Κοινοποιείστε το άρθρο

Mπλόκο στους ανεμβολίαστους για επίσκεψη στα θεματικά πάρκα βάζει η Κυβέρνηση 

Σε διευκρινίσεις για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 προχώρησε σήμερα ο υπ.Υγείας Θάνος Πλεύρης.

 

Όπως είπε ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 γίνεται υποχρεωτικός και σε περίπτωση που οι ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Το πρόστιμο θα είναι μηνιαίο και θα πληρώνεται μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός. Είναι διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Δύο νέα έξτρα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Επίσης, για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με σελφ τεστ. Μπλόκο δηλαδή στους ανεμβολίαστους.

Επίσης, για να υπάρχει πιστοποιητικό νόησης για τους ανεμβολίαστους δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται PCR τεστ.

 

Θα ανοίξει γρηγορότερα η πλατφόρμα για την 4η δόση

Η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών θα ανοίξει αλλά θα είναι διαφορετική καθώς θα έχει άλλο τρόπο υλοποίησης. Επίσης, όπως είπε έχει ζητηθεί η σύντμηση του χρόνου προς την 3η δόση. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ, η απάντηση της επιτροπής ειδικών θα έρθει μέχρι αύριο.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο