ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα επαναδιατυπώνει το «ΟΧΙ» ως απάντηση σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης….

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα επαναδιατυπώνει το «ΟΧΙ» ως απάντηση σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

 

«Η Ελλάδα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, θα επαναδιατυπώνει το «ΟΧΙ» ως νοήμονα απάντηση σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», διαμηνύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Με ισχυρές συμμαχίες και φυσικά με την αποτρεπτική ισχύ των Ένοπλων Δυνάμεών μας, ως προμετωπίδα των ενεργειών της. Και πάντοτε ως πιστός θιασώτης της Διεθνούς νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσει τη συμπεριφορά της», επισημαίνει περαιτέρω.

Παράλληλα σχολιάζει ότι «οι Εθνικές Επέτειοι, οι παρελάσεις, οι αργίες είναι χρήσιμες, όταν λειτουργούν ως μηχανισμοί προβολής του Συλλογικού Προτύπου, το οποίο νοηματοδοτεί την πολυχιλιετή Εθνική μας παρουσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι».

Ο κ. Δένδιας, αφού παρατηρεί ότι η γενιά των Ελλήνων του 1940 «ανέδειξαν την Εθνική αξιοπρέπεια, αντιστεκόμενοι πέραν κάθε συσχετισμού δυνάμεων στο Φασισμό και στο Ναζισμό», προτρέπει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «εμπνεόμενοι από το παράδειγμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, να συνεχίσετε με προσήλωση να εκτελείτε τα καθήκοντά σας, στηριζόμενοι στα ιδανικά και τις παραδόσεις μας.

Ο ελληνικός λαός προσβλέπει σε εσάς. Γνωρίζει ότι είστε οι φρουροί κάθε εσχατιάς της ελληνικής γης και συμπαραστάτες της κοινωνίας σε κάθε δυσκολία», καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Related posts

Αν θέλεις να αδυνατίσεις….κοίτα μέσα σου!

Κορωνοϊός: Ανησυχία για πολλαπλά κρούσματα στις μεταναστευτικές δομές της ενδοχώρας

Newsroom

Το National Geographic σε μια συνεργασία-έκπληξη με το Μουσείο Μανιταριών