Κοινοποιείστε το άρθρο

Ν.Ρήγας Αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Είμαστε αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ένστολων

Την αντίθεση του στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας εξέφρασε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Αστυνομία, ο κ. Ρήγας ζήτησε «να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας» και κάλεσε τους συναδέλφους του να εμβολιαστούν, αλλά για την πιθανολογούμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας στην ΕΛΑΣ, τα Σώματα Ασφαλείας και γενικά στους ένστολους, είπε ότι «μας βρίσκει αντίθετους».

«Κάποιος που φοβάται ή αρνείται να κάνει το εμβόλιο δεν θα πιεστεί από το ότι δεν θα μπορέσει να πάει για καφέ, ούτε θα πιεστεί από κάποια άλλα μέτρα», είπε ο κ. Ρήγας.

«Θεωρούμε ότι η αναστολή εργασίας, που μπορεί να είναι ένα επόμενο στάδιο, θα φέρει μεγάλο πρόβλημα στο αγαθό της ασφάλειας … φανταστείτε πώς θα ήταν αν υπήρχαν εκατοντάδες ή χιλιάδες συνάδελφοι σε αναστολή εργασίας. Πρέπει να το σκεφτούμε λίγο σοβαρά κι εμείς και η Πολιτεία».

Για την πιθανότητα αντί αναστολών εργασίας να υπάρξει επιβολή αντικινήτρων στην ταχύτητα προαγωγής και αντίστοιχης μισθολογικής εξέλιξης για ανεμβολίαστους, ο κ. Ρήγας αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «θα το δούμε στα συλλογικά μας όργανα, όταν ακούσουμε επίσημα από την Πολιτεία τι έχει σχεδιάσει. Εμείς έχουμε να πούμε ότι επειδή σαν κοινωνία πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δεν χρειάζεται κοινωνικός αυτοματισμός, το “γιατί εσείς κι όχι εμείς”. Με την ίδια λογική μπορούμε κι εμείς να επικαλεστούμε δεκάδες άλλες εργασιακές ομάδες που έρχονται σε επαφή και δεν ακούγεται κάτι για υποχρεωτικότητα».

«Οι συνάδελφοι που έχουν εμβολιαστεί είναι 63%-65%, υπολογίστε και ένα 10% που έχουν νοσήσει», προσέθεσε ο ίδιος

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο