Κοινοποιείστε το άρθρο

Ν.Τζανάκης:«Επόμενο μέτρο θα είναι το lockdown» – Έρχεται «κλείδωμα» εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στην Ελλάδα 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ακόμα και εάν η κυβέρνηση το διαψεύδει. Η Ελλάδα οδεύει προς lockdown όπως και η Αυστρία (αλλά και η Γερμανία). 

Αυτό επιβεβαίωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα. Ο Ν.Τζανάκης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown».

Και τα νέα μέτρα δεν θα αποδώσουν, γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα, απλώς βάζουν περισσότερους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι όμως έτσι και αλλιώς ήδη είχαν πολλούς περιορισμούς και ελέγχονταν κάθε μέρα.

Άλλωστε και στην Αυστρία δοκιμάστηκε αυτό το μοντέλο και στη συνέχεια επιβλήθηκε lockdown για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως τα μέτρα θα εξεταστούν και πάλι από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας και το ΕΣΥ το οποίο ενισχύεται συνεχώς θα αντέξει, παράλληλα επανέλαβε ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει.

Χειρότερη η κατάσταση για την Αθήνα στο άμεσο μέλλον

 

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε ότι περιμένουμε να δούμε αποκλιμάκωση από τον Δεκέμβρη αλλά πρέπει και μετά να συνεχίσουν να ισχύουν και να τηρούμε τα μέτρα, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα επειδή θα είναι γιορτές.

Σημείωσε ακόμα ότι στην Θεσσαλονίκη είμαστε σε φάση κορύφωσης και σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη αναμένεται αρχή αποκλιμάκωσης από το τέλος της αυτής εβδομάδας. Τόνισε ότι το πρόβλημα θα είναι στα νοσοκομεία αναφέροντας ότι χθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ – covid.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο