ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε κάνουν να χαμογελάς

Να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε κάνουν να χαμογελάς

 

Η ζωή σου είναι ένα ταξίδι γεμάτο με συναπαντήματα ανθρώπων. Συναπαντήματα που είναι γεμάτα με στιγμές όμορφες και δύσκολες, με συναισθήματα αγάπης και λύπης, με όνειρα που μοιράζονται, με σιωπές που κραυγάζουν, με χαμόγελα που φωτίζουν τον κόσμο.

Η συναναστροφή με τους ανθρώπους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ούτε πάντα ευχάριστη και ουσιαστική. Εκτός από εκείνους που θα προσπεράσουν τη ζωή σου αδιάφορα, υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων που αφήνουν το στίγμα τους στις στιγμές σου. Η πρώτη είναι οι άνθρωποι της καρδιάς σου. Εκείνοι που έγιναν οι άνθρωποι της ζωής σου. Τα χρόνια που πέρασαν έγιναν ρίζες που σε έδεσαν μαζί τους σε μια σχέση που στηρίζεται στην αγάπη, στην εμπιστοσύνη και στον αμοιβαίο σεβασμό. Είναι λίγοι, ίσως και να τους μετράς στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αλλά είναι η κρυφή σου δύναμη. Είναι οι άνθρωποι που μοιράζονται μαζί σου προβληματισμούς, όνειρα και συναισθήματα. Η καρδιά σου χτυπάει με τη δική τους συντονισμένα, οι σκέψεις σου εναρμονίζονται με τη δική τους φιλοσοφία ζωής και η ψυχή σου αιωρείται ήρεμη δίπλα στη δική τους. Είναι εκείνοι που έχουν πάντα έτοιμο το χέρι για να σε βοηθήσουν να σταθείς όρθιος στις στιγμές της αδυναμίας σου. Εκείνοι που σου έμαθαν πως η ζωή παλεύεται μόνο όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε νοιάζονται και θέλουν να σε βλέπουν να χαμογελάς. Στην άλλη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που δεν κατάφεραν ή δεν άντεξαν να γίνουν κομμάτι της ζωής σου. Μπήκαν μέσα της άτσαλα και φασαριόζικα. Διεκδίκησαν τις στιγμές σου με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού που αποκτά καινούριο παιχνίδι, για να το βαρεθεί πολύ γρήγορα. Είναι εκείνοι που είδαν την καρδιά σου για λάφυρο και το κορμί σου για εργαλείο. Εκείνοι που σε είδαν χρηστικά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες τους. Είναι εκείνοι που ήρθαν σαν φίλοι, αλλά δεν μπόρεσαν να τιμήσουν τη φιλία, είναι οι εραστές που δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να γίνουν σύντροφοι. Άφησαν το σημάδι τους πάνω σου γιατί τους εμπιστεύτηκες. Ένα σημάδι που ίσως και να πονάει κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός, για να σου θυμίζει ότι αγνόησες τη φωνή της διαίσθησής σου. Οι άνθρωποι που αναζητούν μια θέση στη ζωή σου, διεκδικούν έναν από αυτούς τους δύο ρόλους. Να γίνουν χαμόγελο ή σημάδι. Να επιλέγεις σοφά εκείνους που σε κάνουν να χαμογελάς, εκείνους που σε νοιάζονται. Να κρατάς δίπλα σου εκείνους, που αν ποτέ σκορπίσουν στους τέσσερις ανέμους της λήθης, δε θα παρασύρουν μαζί τους την πίστη σου στον άνθρωπο και την εμπιστοσύνη σου στις ανθρώπινες σχέσεις. Τα έχεις ανάγκη και τα δυο για να αντέχεις να παλεύεις στην αρένα της ζωής σου.

 

 

Πηγή: ewoman.gr

 

Related posts

Τραγούδι της ημέρας: Σταμάτης Γονίδης – «Απόφαση Καρδιάς»

Συναγερμός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ενισχύονται οι δυνάμεις του ΠΝ στο Αιγαίο ενόψει της τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα»

Newsroom

Δεν θα υπογράψει ο Π. Παυλόπουλος το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Newsroom