ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

NATO και ΕΕ πλην Γαλλίας παγίδεψαν την Ελλάδα: Γιατί στηρίζουν απροκάλυπτα την Τουρκία

NATO και ΕΕ πλην Γαλλίας παγίδεψαν την Ελλάδα: Γιατί στηρίζουν απροκάλυπτα την Τουρκία

Αυτό που συνέβη χτες με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, να ανακοινώνει την «αναγκαστική» προσέλευση σε διάλογο «άνευ όρων» της Ελλάδας με την Τουρκία και ενώ το Oruc Reis παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι πρωτοφανές και ανάγκασε την Αθήνα να τον «ακυρώσει» με απευθείας διάψευση.

Αυτά μνημονεύει αρχικά  στο άρθρο του στο pronews.gr o Θ. Ανδρεόπουλος και συνεχίζει αναφέροντας τα παρακάτω:

Θα πει κάποιος δεν ήξερε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ πως η Αθήνα θα αρνηθεί κάτι το τόσο υποτιμητικό; Το ήξερε και αυτός και αυτοί που κρύβονται από πίσω του οι οποίοι φυσικά είναι οι Αμερικανοί.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δεν κάνει τίποτα απολύτως χωρίς να ρωτήσει του υπερατλαντικούς.

Συνεπώς, ήθελαν να «σπρώξουν» την Αθήνα να απαντήσει έτσι ακριβώς για να την στριμώξουν διπλωματικά. Ήθελαν δηλαδή, να βγάλουν την πίεση από την Τουρκία. Μια πίεση που ήταν αποτέλεσμα των τουρκικών επιθετικών ενεργειών.

Ο ύποπτος ρόλος του Στόλτενμπεργκ είναι φανερός από το γεγονός ότι πρώτη η Άγκυρα, με ανακοίνωση που έβγαλε το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ, χαιρέτησε την πρωτοβουλία η οποία αφενός δεν την υποχρεώνει να αποσύρει τα πλοία της,  αφετέρου της δίνει το πάνω χέρι σε έναν προσχηματικό διάλογο (που έτσι κι αλλιώς θα γίνει για να παραχωρηθούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα).

Στην ουσία το τουρκικό ΥΠΕΞ έμοιαζε σα να περίμενε την κίνηση Στόλτενμπεργκ.

Τώρα εμφάνισαν την Ελλάδα ως «αδιάλλακτη» γιατί ζητούσε τα αυτονόητα. Έξω απο την υφαλοκρηπίδα της το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Τώρα πως θα απαιτήσει η Αθήνα από την ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις; Οι ίδιοι της οι σύμμαχοι την εμφάνισαν ως «κακή» και την Τουρκία ως «αδικούμενη».

Οι «σύμμαχοί» μας πέταξαν από πάνω τους το «μπαλάκι» των κυρώσεων και μάλιστα με «πισώπλατη μαχαιριά».

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου o οποίος στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Sabah ανέφερε πως «η Τουρκία αναμένει ειλικρινή διαμεσολάβηση από την Ε.Ε. και τη Γερμανία για την επίλυση των αυξανόμενων εντάσεων με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι προσπάθειες μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει λόγω έλλειψης ειλικρίνειας, της εύνοιας της Ε.Ε. προς την Ελλάδα και των μαξιμαλιστικών αξιώσεων αυτής στην περιοχή. Η Γερμανία κατέβαλε προσπάθειες για διαμεσολάβηση, ωστόσο αυτό να γίνει με ειλικρίνεια. Αυτό που μας λέγεται πρέπει επίσης να δηλώνεται ενώπιον του κοινού. Με αυτόν τον τρόπο, οι προϋποθέσεις που καθορίζονται για εμάς δεν είναι οι ίδιες με αυτές που καθορίζονται και για την Ελλάδα».

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Αθήνα και ισχυρίστηκε πως η Ε.Ε. αδικεί την Αγκυρα. «Μας ζητούν να σταματήσουμε κάθε είδους δραστηριότητα για την έναρξη ενός διαλόγου με την Ελλάδα, ενώ η Αθήνα δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Είναι απαράδεκτο να αναμένεται από την Τουρκία να παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματά της μόνο για να ξεκινήσει ένας διάλογος».

Πάντως δεν ήταν τυχαίες και οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος μίλησε για διάλογο αποκλείοντας τη Γαλλία. «Παρά τα όσα συμβαίνουν, εμείς λέμε διάλογος. Διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως υπάρχουν κάποιοι νταήδες. Εσύ Γαλλία με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εδώ;», δήλωσε ο Ακάρ στις δηλώσεις του στο αρχηγείο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Εσκισεχίρ.

Τι προκύπτει από όλα αυτά; Ότι οι «εταίροι» μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν από πριν αποφασίσει τα εξής δυσάρεστα για εμάς πράγματα:

Δεν θα προβούν σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Θέλουν από εμάς να «συρθούμε» όπως όπως σε διάλογο «άνευ όρων» με την Τουρκία

Και θέλουν να μην προχωρήσουμε ούτε καν σε πράξεις αυτοάμυνας και υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας

Σε αυτό είναι απόλυτα σύμφωνες και οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Μάλιστα το Βερολίνο επιθυμεί μια ισχυρή Τουρκία ίσως σκεπτόμενο ότι έτσι θα μπορεί να επεκταθεί διαμέσου της Άγκυρας σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Η μόνη «παραφωνία» σε όλα αυτά είναι η Γαλλία και όχι μόνο για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους.

Ο Γάλλος πρόεδος Μανουέλ Μακρόν ακούει το όνομα Ρ.Τ.Ερντογάν και ανεβάζει… 19 πίεση! Είναι αρκετά προσωπική η κόντρα τους και το Παρίσι είναι αποφασισμένο να φτάσει μέχρι την «αυλή» του Ερντογάν.

Από εκεί και πέρα η Γαλλία έχει ισχυρά συμφέροντα σε Κύπρο και Λιβύη ενώ ενδιαφέρεται μέσω της ΤΟΤΑL να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη.

Συν τοις άλλοις δεν θέλει να ισχυροποιηθεί περισσότερο η Τουρκία διότι αν αυτό γίνει θα έχει έναν δυνατό αντίπαλο στην Μεσόγειο που υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα, το πολιτικό σκέλος του ISIS.

Η Τουρκία μέσω της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επιχειρεί να «ανακτήσει» την επιρροή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δληαδή να πετύχει την ανασύστασή της.

Οι υπόλοιποι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν μπορούν να πιέσουν τους Γάλλους να κάνουν πίσω και έτσι διάλεξαν έναν πολύ πονηρό τρόπο. Να εμφανίσουν την Ελλάδα που είναι το θύμα, ως τον «νταή» της γειτονιάς.

Ο λόγος που οι ΗΠΑ  επιθυμούν την υποχώρηση της Ελλάδας είναι γιατί δεν θέλουν να «ανατιναχτεί» η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Γνωρίζουν πως η Ελλάδα είναι αυτή που έχει «μάθει» να υποχωρεί αντίθετα η Τουρκία έχει μάθει να «αρπάζει». Πάντα ιστορικά αυτός που πιέζεται να κάνει υποχωρήσεις είναι αυτός που έχει έλλειμμα πολιτικής βούλησης να κάνει ότι χρειαστεί.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αιφνιδιαστεί, αν και δεν θα έπρεπε, από την Ιστορία θα έπεπρεπε να γνωρίζει πως δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στην Δύση και γενικώς σε κανέναν.

Related posts

Ξεκίνησαν οι «ελλείψεις αγαθόν» στην ελληνική αγορά: Μεγάλα προβλήματα σε αθλητικά είδη, οικιακό εξοπλισμό, αλλά και πρώτες ύλες

Newsroom

Μετά το Σκάνδαλο Predator: Όλα τα ενδεχόμενα πλέον (και οι εκλογές) ανοικτά

Σεργκέι Σοϊγκού – Ρώσος υπουργός Άμυνας προς Πούτιν: «Έτοιμες οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας τέθηκαν σε συναγερμό μάχης»