Κοινοποιείστε το άρθρο

ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι σενάρια πολέμου με Ρωσία

Η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δεν ήταν μία από τις συνηθισμένες, που θα μπορούσαν να περάσουν στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας.

Το μαρτυρά, άλλωστε, και το αντικείμενό της, οι λεπτομέρειες του οποίου χαρακτηρίζονται άκρως απόρρητες. Οι Νατοϊκοί εταίροι συζήτησαν, συγκεκριμένα, την επεξεργασία ενός πολεμικού σχεδίου απέναντι στη Ρωσία, το οποίο έχει ως βασικό σενάριο ότι η Συμμαχία θα δεχθεί ταυτόχρονα διπλή επίθεση από τις δυνάμεις της – στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύγκρουση ακόμη και με πυρηνικά

Περιλαμβάνει, μάλιστα, σύγκρουση σε όλα τα επίπεδαΤον αέρα τη στεριά και τη θάλασσα, το διάστημα και το Διαδίκτυο, ακόμη και τα πυρηνικά!

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το «Σχέδιο Αποτροπής και Άμυνας στον Ευρωατλαντικό Χώρο», μαζί με τις στρατιωτικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνει, θεωρείται σήμερα απολύτως απαραίτητο, στο φόντο της ανάπτυξης από τη Μόσχα νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων – των αποκαλούμενων «σούπερ όπλων» – αλλά και την επιθετικότητα που επιδεικνύει το Κρεμλίνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, η Ρωσία συγκέντρωσε περίπου 100.000 στρατού κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία, σημαίνοντας συναγερμό στο Κίεβο, τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον.

Αλλά και τον Σεπτέμβριο, στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε με τη Λευκορωσία, έκανε χρήση μιας νέας γενιάς ρομπότ, που προορίζονται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα πεδία των μαχών.

«Η άποψη που επικρατούσε μέχρι σήμερα είναι ότι η Ρωσία αποτελεί έναν μπελά, αλλά όχι μια άμεση απειλή. Όμως, οι Ρώσοι κάνουν ορισμένα πράγματα εξαιρετικά ανησυχητικά», δήλωσε στο Reuters o Τζέιμς Σι, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, αιτιολογώντας τα σχέδια που καταστρώνει η Συμμαχία.

 

 

Πηγη militaire.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο