ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Δείτε καρέ – καρέ τι ανέσυρε η αποστολή του ερευνητικού σκάφος «Τυφώνας»με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Ναυάγιο Αντικυθήρων : Νέα σπάνια ευρήματα στο φως έφερε η αποστολή του ερευνητικού σκάφος «Τυφώνας» με την σημαντική υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ( βίντεο )

Το επίσημο βίντεο της αποστολής “Επιστροφή στα Αντικύθηρα” του Οκτωβρίου 2019 είναι online. Τα έργα τέχνης έρχονται στην επιφάνεια. Ανάμεσά τους ένας άθικτος αμφορέας από την Κω και η ξυλεία από το αρχαίο πλοίο. Δείτε επίσης το ερευνητικό σκάφος “Τυφώνας”, τους δύτες του Λιμενικού Σώματος και μια ξαφνική καταιγίδα.
Η εικοσαμελής ομάδα Ελλήνων αρχαιολόγων, επιστημόνων και ανδρών του Λιμενικού Σώματος που “βούτηξε”  στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, έφερε στο φως νέα ευρήματα. Επικεφαλής των ερευνών  είναι η Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας. Τις έρευνες υποστήριξε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του σκάφους «Τyphoon», το οποίο παραχωρήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη.

 

 

 

Related posts

«Ξέσκεπος ουρανός»Αναλόγιο – αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Βρέθηκε ανυπολόγιστης αξίας άγαλμα της Αφροδίτης στο μετρό της Θεσ/νίκης

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: «Η Τέχνη είναι Ειρήνη»

Newsroom