ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑποδράσειςΤουρισμός

Ναύπλιο: Το στολίδι της Πελοποννήσου

Ναύπλιο: Το στολίδι της Πελοποννήσου

Το Ναύπλιο είναι ίσως ο πιο διάσημος προορισμός στους Αθηναίους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με μόλις δυο ώρες δρόμο φτάνετε σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ελλάδας, με καταπληκτική αρχιτεκτονική, εξαιρετικούς αρχαιολογικούς χώρους και κάστρα, υπέροχες θάλασσες, εστιατόρια και ταβέρνες με δυνατά πιάτα και φανταστικά μπαράκια.

Το Ναύπλιο δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Ανανεώνεται συνεχώς με νέες προτάσεις γαστρονομίας και φιλοξενίας και για αυτό παραμένει πάντα πρώτο στις προτιμήσεις των weekenders και μη.

Υπέροχα νεοκλασικά, οθωμανικού τύπου κατοικίες, μυκηναϊκά απομεινάρια, κυκλώπεια τείχη και ενετικά φρούρια κάνουν το Ναύπλιο πραγματικά μοναδικό. Από τις πιο περιποιημένες πόλεις της Ελλάδας το Ναύπλιο είναι το στολίδι της Πελοποννήσου.

Κατακλύζεται κάθε χρόνο από πλήθος εγχώριων και ξένων τουριστών, το λατρεύουν οι οικογένειες και το ερωτεύονται τα ζευγάρια, κλισέ ναι, αλλά παραμένει γεγονός. Η πόλη είναι ένα μείγμα αρχοντιάς, κουλτούρας και ελληνικής ιστορίας, σε κάθε σου βήμα έχει να σου πει μια ιστορία, για Ενετούς, Φράγκους, Οθωμανούς και Έλληνες, για τα 400 χρόνια σκλαβιάς, για την απελευθέρωση, για τις πρώτες μέρες του βασιλιά Όθωνα στην Ελλάδα, για την δολοφονία του Καποδίστρια, για την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη αλλά και άλλες πιο όμορφες, για το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης με έργα τέχνης των Γύζη, Λύτρα, Βρυζάκη κ.α., για το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard για τον πολιτιστικό χώρο Φουγάρο που διαθέτει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, εκθεσιακούς και συναυλιακούς χώρους, Εργαστήριο Τεχνών κ.α.

Αν θέλετε να γνωρίσετε το Ναύπλιο θα χρειαστεί να το επισκεφθείτε ξανά και ξανά και κάθε φορά να ανακαλύπτετε και μια διαφορετική πλευρά του.

γνωστή Αρβανιτιά

Οι παραλίες

Η ακτογραμμή από το Ναύπλιο μέχρι και τα Ίρια κρύβει απίθανες παραλίες για κάθε προτίμηση. Η πιο κοντινή στην πόλη είναι η γνωστή Αρβανιτιά, ακριβώς κάτω από το παλιό, ερειπωμένο δυστυχώς, Ξενία. Η πλαγιά που κατεβαίνει στην παραλία είναι πευκόφυτη, ενώ η υπόλοιπη πλαγιά της Ακροναυπλίας είναι γεμάτη φραγκοσυκιές, αυτά από τη μια πλευρά, στην άλλη δεσπόζει επιβλητικός ο τεράστιος βράχος με το Παλαμήδι στην κορυφή του ενώ το όλο σκηνικό θυμίζει κάτι από το Νότο της Ιταλίας. Η παραλία αυτή καθαυτή είναι μικρή, βοτσαλωτή και βαθαίνει γρήγορα, δεξιά και αριστερά η ακτή είναι βραχώδης, ωστόσο για να επεκτείνουν τον χώρο έχουν φτιάξει τσιμεντένιες εξέδρες με ξαπλώστρες, τραπεζάκια και σκαλίτσες για να μπαίνετε στη θάλασσα, οι περισσότεροι όμως επιλέγουν τις βουτιές από την εξέδρα.

Επόμενη παραλία είναι το Νεράκι, μικρή, ήσυχη χωρίς beach bar και φιριοτούρες αλλά με μια μίνι συστάδα δέντρων στο πίσω μέρος της μπορείτε εάν έχετε όρεξη να την προσεγγίσετε και περπατώντας ξεκινώντας από την Αρβανιτιά. Η μεγαλύτερη όμως παραλία του Ναυπλίου είναι ο Καραθώνας, τεράστια, αμμουδερή, με υπέροχα νερά, με ένα μικρό παράκτιο πευκοδάσος και οργανωμένη με όλα τα απαραίτητα, ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar αλλά και θαλάσσια σπορ για τους πιο δραστήριους.

Αν έχετε χρόνο και όρεξη σε μόλις 8 χλμ βρίσκεται το περίφημο Τολό με την υπέροχη παραλία του και τα τρία μικρά νησάκια που είναι ιδανικά για εξορμήσεις και βουτιές σε κρυστάλλινα νερά (μπορείτε να νοικιάσετε σκάφος από το χωριό), λίγο πιο δίπλα είναι και η μικρή ήσυχη παραλία Καστράκι ενώ μετά από αυτή ακολουθεί η τεράστια παραλία που ξεκινά από την Αρχαία Ασίνη και φτάνει μέχρι το Δρέπανο, το όμορφο Κονδύλι καθώς επίσης η Κάντια είναι οργανωμένες και εξίσου καλές παραλίες με εξαιρετικά νερά, απλά θα χρειαστεί να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω.

Τα αξιοθέατα

Τι να πρωτοδείτε στο Ναύπλιο; η πόλη είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες ομορφιές και ιστορία, πολύ ιστορία οπότε εδώ θα σας τα βάλουμε στη σειρά.
Αν το λέει η καρδιά σας ανεβείτε τα 999, που στην πραγματικότητα είναι 857, σκαλοπάτια για το Παλαμήδι, αλλά καλό είναι να πάτε πρωί για να αποφύγετε τον έντονο ήλιο και τη ζέστη, εναλλακτικά μπορείτε να το προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο. Περπατήστε ανάμεσα στα τείχη, θαυμάστε τους προμαχώνες, επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα καθώς επίσης και το κελί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και απολαύσετε τη μοναδική θέα σε στεριά και θάλασσα.

Σειρά έχει η Ακροναυπλία, η ακρόπολη δηλαδή του Ναυπλίου που οι Οθωμανοί ονόμαζαν Ιτς-Καλέ. Στο χώρο υπάρχουν ευρήματα προϊστορικού οικισμού, τμήματα πολυγωνικών τειχών του 4 αι. π.Χ., κατάλοιπα τειχών από την Ελληνιστική και τη Βυζαντινή περίοδο ενώ ο κύριος όγκος των κτισμάτων είναι κατασκευές των Ενετών. Το 1829 ο Ιωάννης Καποδίστριας ως Κυβερνήτης κατασκεύασε στρατώνα και στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ το 1926 εκεί μεταφέρθηκαν οι φυλακές του Παλαμηδίου οι οποίες το 1937 έγιναν πολιτικές και λειτούργησαν μέχρι το 1960, περίπου μια δεκαετία αργότερα οι φυλακές και το νοσοκομείο κατεδαφίστηκαν προκειμένου να χτιστεί το Ξενία Παλλάς.

Το σημείο έχει εξαιρετική θέα σε όλο το Ναύπλιο αλλά και στην πίσω πλευρά που βλέπει στην Αρβανιτιά. Επόμενη στάση το Μπούρτζι άλλο ένα ενετικό κάστρο μικρότερης όμως κλίμακας και περιτριγυρισμένο από θάλασσα, το οποίο έχει τη δική του ενδιαφέρουσα ιστορία καθώς υπήρξε η πρώτη φυλακή του Κολοκοτρώνη, φιλοξένησε δυο φορές την Ελληνική Κυβέρνηση τις χρονιές 1824 και 1827, μετά το 1865 έγινε το σπίτι των δήμιων της γκιλοτίνας ενώ μεταξύ του 1960 και 1970 λειτούργησε ως ξενοδοχείο.

Η θέα προς το Ναύπλιο είναι μαγευτική, θα το επισκεφθείτε με καραβάκι που ξεκινά από την προκυμαία. Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται και η αρχαία Τίρυνθα, από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, που έχει μάλιστα ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Αφού ξεμπερδέψετε με τις αναβάσεις και τις βαρκάδες είναι η ώρα για πιο χαλαρές αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες βόλτες στην πόλη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, εντυπωσιάζει ήδη από την αρχιτεκτονική του, καθώς πρόκειται για ενετικό κτίριο του 1713. Φιλοξενεί εκθέματα από τα παλαιολιθικά ως τα ρωμαϊκά χρόνια με αρχαιότερο έκθεμα το σύμπλεγμα παλαιολιθικών εστιών από τις βραχοσκεπές στο φαράγγι της Κλεισούρας στο χωριό Πρόσυμνα της Αργολίδας (32000-21000 π.Χ.). Το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή από έργα των Θ. Βρυζάκη, Φ.Μαργαρίτη, Διον,Τσόκο, Ν.Γύζη, Νικ.Λύτρα κ.α. εμπνευσμένα από τον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση, το δε κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι ένα υπέρκομψο νεοκλασικό κτίριο. Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», είναι από τα πιο οργανωμένα και με πλήθος εκθεμάτων λαογραφικό μουσείο της χώρας. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από 27.000 αντικείμενα της λαϊκής μας παράδοσης αλλά και του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Το Μουσείο Κομπολογιού που ιδρύθηκε από το ζεύγος Ευαγγελινού, είναι μοναδικό στο είδος του και περιλαμβάνει περί τα 1.000 κομπολόγια από όλο τον κόσμο. Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται το Φουγάρο, το παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας τομάτας που χτίστηκε το 1936, επιτάχθηκε από τη Wehrmacht στην κατοχή, στέγασε συνεργεία και σιδηρουργεία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και σήμερα μετά της μεταμόρφωση του χώρου, με πρωτοβουλία της ιδιοκτήτριας πλέον Φλωρίκας Κυριακοπούλου, λειτουργεί ως χώρος τέχνης με gallery, θερινό σινεμά, βιβλιοθήκη και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, στο χώρο λειτουργεί και cafe-bistro. Το Μουσείο Ποτοποιίας της οικογένειας Καρώνη περιλαμβάνει εργαλεία, μηχανήματα αλλά και διάφορα έγγραφα από την εποχή του 1880 και μετά ενώ διοργανώνει και γευσιγνωσίες αποσταγμάτων.

Οι διαδρομές

Η πιο χαλαρή βόλτα που μπορείτε να κάνετε είναι να σεργιανίσετε τα δρομάκια του Ναυπλίου και να θαυμάσετε τα υπέροχα ιστορικά και μη κτίρια της πόλης όπως το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Πλατεία Συντάγματος, το Βουλευτικό, παλιό τζαμί όπου λειτούργησε από το φθινόπωρο του 1825 έως την άνοιξη του 1826 η βουλή των Ελλήνων, της Εθνικής Τράπεζας, της Εθνικής Πινακοθήκης, το Τριανόν, επίσης τζαμί που λειτούργησε και ως κινηματογράφος και το δικαστικό μέγαρο που οικοδομήθηκε με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού ενώ αξίζει και μια βόλτα μέχρι το λιοντάρι των Βαυβαρών που είναι λαξευμένο στον βράχο δίπλα από το ναό των Αγίων Πάντων, έργο του Γερμανού Kρίστιαν Zίγκελ, του πρώτου καθηγητή γλυπτικής του Πολυτεχνείου της Αθήνας. Για μια πιο off the beaten διαδρομή πάρτε τις δρομόσκαλες που ενώνουν την Πλ. Συντάγματος με την Ακροναυπλία και εξερευνήστε τον Ψαρομαχαλά τη γειτονιά όπου νεοκλασικά κτίρια, παλιά αρχοντικά και σπίτια της εποχής της Τουρκοκρατίας δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό.

Οι πεζοπορίες

Αυτά εντός της πόλης, για μεγαλύτερες διαδρομές, φορέστε αθλητικά και κάντε το γύρο της Αρβανιτιάς. Ξεκινήστε από το τέλος της προκυμαίας και περπατήστε παραλιακά όλο τον πεζόδρομο που σχεδόν κυκλώνει την Ακροναυπλία και φτάνει μέχρι την πλατεία της Αρβανιτιάς, περίπου ένα χιλιόμετρο. Στο δρόμο σας από τα δεξιά θα έχετε συντροφιά τη θάλασσα ενώ τα μεγάλα βράχια αριστερά σας είναι γεμάτα πεύκα και φραγκοσυκιές. Πάνω ακριβώς στη μεγάλη στροφή, ψηλά στα βράχια βρίσκεται και ο Ναός της Παναγίτσας, σχεδόν κρυμμένος. Στο τέλος της διαδρομής θα φτάσετε στην πλατεία της Αρβανιτιάς αντικρίζοντας ακριβώς απέναντι τον επιβλητικό λόφο του Παλαμηδίου, συνδυάστε τον περίπατο με μια βουτιά στην ομώνυμη παραλία ή αν αντέχετε φτάστε μέχρι την παραλία Νεράκι με τα κρυστάλλινα νερά ή και ακόμα πιο μακριά μέχρι την παραλία του Καραθώνα περίπου 3-4 χιλιόμετρα από την Αρβανιτιά πάντα με συντροφιά τη θάλασσα.

Οι δραστηριότητες

Στην παραλία του Καραθώνα μπορείτε να κάνετε από wind surf και θαλάσσιο σκι μέχρι βόλτες με φουσκωτά και θαλάσσιο ποδήλατο, διαλέγετε και δοκιμάζετε, εκεί θα βρείτε ακόμη και καταδυτικό κέντρο για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις σε Ναύπλιο και Τολό. Επίσης πολύ κοντά στην παραλία υπάρχει δυνατότητα για αναρρίχηση σε ασβεστολιθικούς βράχους, πεδίο κατάλληλο για αναρριχητές μεσαίου και αρχάριου επιπέδου, οι διαδρομές είναι ασφαλισμένες πυκνά. Αν σας αρέσει η ιππασία μπορείτε να γνωρίσετε την εξοχή του Ναυπλίου σαν αναβάτες άλλης εποχής ενώ από την προκυμαία μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ και να κωπηλατήσετε στην ακτογραμμή της πόλης στη σκιά της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδίου. Για όσους είστε μεγάλη παρέα ένας ιδανικός και διασκεδαστικός τρόπος να γνωρίσετε το Ναύπλιο είναι το Nafplio Mystery Hunt ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο οποίο θα πρέπει να λύσετε μια σειρά γρίφων που σχετίζονται με συγκεκριμένα σημεία της πόλης ώστε να φτάσετε πρώτοι στο τέρμα και να στεφθείτε νικητές (λόγω της πανδημίας υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις).

Οι γεύσεις

Οι επιλογές για καφέ, ποτό και φαγητό στο Ναύπλιο είναι άπειρες ότι όρεξη και να έχετε από ντόπιο αρνίσιο παϊδάκι στα κάρβουνα και φρέσκο ψαράκι μέχρι αυστραλιανό wagyu στο μαντέμι εδώ θα το βρείτε.

Στο Σοκάκι στην Εθνικής Αντιστάσεως με την όμορφη έθνικ διακόσμηση θα πάτε για πρωινό και καφέ αλλά θα ξαναπάτε το βράδυ για ποτά και κοκτέιλς όπως και στο Rosso απέναντι, ενώ για λουκουμάδες με διάφορα toppings, ζουμερή προτοκαλόπιτα και αφράτο γαλακτομπούρεκο λίγα βήματα πιο κάτω θα πιάσετε τραπεζάκι στο Περγαμόντο.

Στο Boutique στη Βασ. Αμαλίας, που είναι το πιο in all-day bar αυτή τη στιγμή στο Ναύπλιο θα πάτε για καφέ, για comfort γεύσεις αλλά και ποτό, το Teory με αντίστοιχο concept και όμορφη μπάρα είναι επίσης μια ωραία επιλογή για ποτό. Οι ηλικίες των 20 something συγκεντρώνονται στον Μαύρο Γάτο στη Σοφρόνη και Μπουμπουλίνας γωνία για καφέ και τάβλι ενώ αν θέλετε απολαύσετε πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο τότε θα ανεβείτε μέχρι το ξενοδοχείο Nafplia Palace στον βράχο της Ακροναυπλίας.

Στο μενού του 3Sixty Grill Dining το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου θα βρείτε κοπές κρέατος κλασικές και μη από βοοειδή τα οποία είναι grain fed και grass fed, όπως Wagyu και Black Angus, ενώ κάποιες από τις κοπές έχουν πιστοποίηση Halal και είναι κατάλληλα και για τους μουσουλμάνους, αν θέλετε Kobe Ιαπωνίας θα χρειαστεί να το προπαραγγείλετε.

Το Wild Duck, που στεγάζεται σε ένα λιτό, νεοκλασικού τύπου κτίριο, σερβίρει μεσογειακή κουζίνα σε πιο μοντέρνο ύφος. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το ξύλο και η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ cozy. Είναι από εκείνους τους χώρους που μπορείτε να απολαύσετε το κρασί και το δείπνο σας κάνοντας χαλαρές συζητήσεις all night long.

Το Scuola Pizza-bar έχει αυτό που λέμε τίμια πίτσα, επίσης ωραία ριζότο και ζυμαρικά, θα το βρείτε στην παραλία πάνω στην οδό Μπουμπουλίνας. Στην 25ης Μαρτίου όπου βρίσκεται μια μίνι γειτονιά με μεζεδοπωλεία, η Μέντα είναι η μοντέρνα εκδοχή τους, με καλές προτάσεις για sharing πιάτα και μη. Το Πηδάλιο μπορεί να είναι πιο παραδοσιακό από άποψη διακόσμησης, το μενού του όμως περιλαμβάνει εκτός από κλασικές και πιο μοντέρνες γεύσεις και μεζεδάκια όλα τους όμως πολύ περιποιημένα. Για θαλασσινά τώρα, ο Ρούλης, στον παραλιακό δρόμο προς τη Νέα Κίο, είναι γνωστός για τα φρέσκα ψάρια του ενώ αντίστοιχα μέσα στη Νέα Κίο βρίσκεται ο Τσακίρης, ίσως η πιο μεγάλη ψαροταβέρνα στην περιοχή ενώ στην πόλη του Ναυπλίου ο Σαβούρας και ο Αραπάκος είναι οι πιο γνωστοί. Για καλό, τίμιο αρνίσιο παϊδάκι θα πάτε μέχρι την Ασίνη στον Αρκούδα.

Για πρωινό on the go το Αλεύρι και Ζάχαρη έχει καλά σφολιατοειδή, διάφορα ψωμάκια αλλά και γλυκά, επίσης το γιγαντιαίο Kosmos Bakery στην είσοδο της πόλης με το ιδιαίτερο design που δύσκολα περνάει απαρατήρητο -είναι από τις σχετικά πρόσφατες αφίξεις στο Ναύπλιο- έχει τα πάντα… ψωμιά, σφολιάτες, παγωτά, κρασιά, γλυκά και μαγειρευτά.

Για παγωτό τα μεγάλα ονόματα στο Ναύπλιο είναι δυο, ο Ιταλός, που πλέον είναι γνωστός στο πανελλήνιο και παρά το γεγονός ότι το μαγαζί έχει όνομα, Antica Gelateria di Roma, σχεδόν κανείς μα κανείς δεν το χρησιμοποιεί και ο Κουστένης το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στην Βασ. Κων/νου που μετρά χρόνια εμπειρίας στο παγωτό.

Η διαμονή

Το Ναύπλιο είναι γεμάτο ξενοδοχεία και ξενώνες που πολλά από αυτά είναι αναπαλαιωμένα αρχοντικά άλλοτε με έντονες δόσεις ρομαντισμού και άλλοτε με πιο “αυστηρό” σύγχρονο design, στην πλειοψηφία τους εξαιρετικά φροντισμένα και όμορφα.

Αέτωμα: όμορφο νεοκλασικό κτίριο με standard, deluxe και superior δωμάτια με κλασική διακόσμηση, ξύλινα πατώματα και άνεση χώρων ( Πλ. Αγ. Σπυρίδωνα, 22752027373).

Andrews Hotel: ξενοδοχείο σε μοντέρνο ύφος εντός και εκτός με διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα, ιδανικό και για οικογένειες. Όμορφος και ο χώρος της πισίνας. Βρίσκεται εκτός του κέντρου της πόλης (Περιοχή Άρια, 2752096268).

Aethra Bootique Rooms: όμορφος ξενώνας με άνετα δωμάτια και μοντέρνα ντιζαϊνάτη διακόσμηση σε μίνιμαλ ύφος. Στα συν η μεγάλη αυλή με τα πολύχρωμα σιδερένια τραπεζάκια και καρέκλες και τις μοσχομυριστές λεμονιές (Κοκκίνου 17, 2752025253).

Αμυμώνη: πανέμορφος ξενώνας με άνετα δωμάτια και διακόσμηση που ισορροπεί τέλεια μεταξύ, παραδοσιακού, μοντέρνου και ποπ ύφους (Όθωνος 39, 2752099477).

Anthemion Suites & Villas: δωμάτια και σουίτες με άνεση χώρου και διακόσμηση που ποικίλει, κάποια δωμάτια κινούνται σε country chic διακόσμηση σε πιο σύγχρονη εκδοχή και κάποια σε πιο αυστηρό ύφος. Χαλαρός και πολύ φροντισμένος ο χώρος της πισίνας (25ης Μαρτίου & Αγ. Ελευθερίου, 2752022912).

Ναυσιμεδών: στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 19ου αιώνα και διαθέτει τέσσερα δωμάτια σε κλασικό ύφος με μικρές ρομαντικές πινελιές. Βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο του Ναυπλίου και είναι ιδανικό για να περιηγηθείτε στην πόλη (Σιδηράς Μεραρχίας 9, 2752025060).

Perivoli Country Hotel & Retreat: ιδανικό για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στο Ναύπλιο αλλά προτιμούν να μένουν στην ησυχία της φύσης. Τα δωμάτια είναι άνετα με λιτή προσεγμένη διακόσμηση, διαθέτουν όλα τζάκι, κάποια μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες αλλά και άτομα με κινητικές δυσκολίες. Διαθέτει εστιατόριο αλλά και πισίνα με θέα τους ελαιώνες της περιοχής. Αν σας αρέσουν οι πεζοπορίες είναι μια καλή βάση. Δυνατότητα για μασάζ και γιόγκα (Χωριό Πυργιώτικα, 8 χλμ από το Ναύπλιο, 2752047905).

Nafplia Palace Hotel & Villas: αποτελεί το πιο γνωστό ξενοδοχείο του Ναυπλίου. Διαθέτει απλά δωμάτια, σουίτες αλλά και βίλες με ιδιωτική πισίνα ενώ όλο το συγκρότημα έχει εκπληκτική θέα στον Αργολικό κόλπο. Μπορεί να έχει εμφανή πλέον τα σημάδια του χρόνου ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα εμβληματικό ξενοδοχείο για την πόλη (Ακροναυπλία, 2752070800).

 

 

 

 

Related posts

Ερμιόνη: O ιδανικός προορισμός για κοντινές αποδράσεις από την πόλη

Newsroom

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ

Λευκάδα: Το νησί του Ιονίου με την κοσμοπολίτικη γοητεία και τις φημισμένες παραλίες (βίντεο)

Newsroom