ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Νέα δεδομένα μας παρουσιάζουν τώρα οι ειδικοί : Λιανεμπόριο 12 Απριλίου, εστίαση 1 Ιουνίου – Μετά το Πάσχα τα σχολεία

Νέα δεδομένα μας παρουσιάζουν τώρα οι ειδικοί : Λιανεμπόριο 12 Απριλίου, εστίαση 1 Ιουνίου – Μετά το Πάσχα τα σχολεία

Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τοποθετεί στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου την κορύφωση του σημερινού κύματος της πανδημίας, με 3.000 ημερήσια κρούσματα.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τοποθετεί την κορύφωση του σημερινού κύματος της πανδημίας από τον κορονοϊό, με 3.000 ημερήσια κρούσματα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο o Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
 Eνώ για τη συνέχεια κάνει λόγο για αποκλιμάκωση και δίνει τις δικές του εκτιμήσεις για τις ημερομηνίες που μπορεί να ανοίξει στο lockdown το λιανεμπόριο, η εστίαση καθώς και τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να βιαστούμε και να προχωρήσουμε σε άμεσα ανοίγματα τομέων της αγοράς αλλά και των σχολείων, τα οποία εκτιμάει ότι πρέπει να γίνουν πολύ αργότερα από τα σενάρια που κυκλοφορούν σήμερα.

Εξαίρεση κάνει μόνο για τα Λύκεια, τα οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού ως καθηγητής και ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν επαρκώς οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Μαζί με την Γ΄ Λυκείου ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

 

Σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης εκπαίδευση σε Γυμνάσια και Δημοτικά, ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμάει ότι πρέπει να γίνει ξανά μετά το Πάσχα, αφού με βάση τα μοντέλα του το Μάιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

«Έχω πει στους αρμόδιους τα σχολεία να λειτουργήσουν με 17 μαθητές σε κάθε τάξη, ωστόσο, δε θα το κάνουν. Λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο.

Για άνοιγμα των Λυκείων στις 29 Μαρτίου μιλάω ως καθηγητής, γιατί αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αφού, αν γίνει αυτό νωρίτερα , όποια μέτρα κι αν πάρουμε, τα κρούσματα από τον κορονοϊό θα αυξηθούν πάλι, έστω και λίγο.

Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω αυτήν τη στιγμή, αν θα μπορούμε να μετακινηθούμε και να γιορτάσουμε στα χωριά μας», τονίζει  ο κ. Σαρηγιάννης.

Πηγη ethnos.gr

Related posts

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Μετανάστευσης οι 28 δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα (δείτε ποιες περιοχές )

Newsroom

Σχέδιο πώλησης καταπατημένων εκτάσεων στους καταπατητές

Newsroom

Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής: Ακροδεξιοί και γραφικοί όσοι διαδήλωναν για τις Πρέσπες (βίντεο)

Newsroom