ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΒιβλίοΠολιτισμός

Νέα Κυκλοφορία: Η κυριαρχία της σιωπής – της συγγραφέως Αλεξίας Κέπελης

Νέα Κυκλοφορία: Η κυριαρχία της σιωπής – της συγγραφέως Αλεξίας Κέπελης

Από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το βιβλίο της Αλεξίας Κέπελη, με τίτλο “Η κυριαρχία της Σιωπής”.

 

Τι θα μπορούσε άραγε να συμβεί, αν οι άνθρωποι σταματούσαν να μιλούν και επικοινωνούσαν μόνο μέσα από τις οθόνες τους;

Η προδιαγεγραμμένη και ήσυχη ζωή της Άμπερ διαταράσσεται από την εμφάνιση ενός παράξενου άντρα. Το πρώτο κομμάτι του ντόμινο πέφτει και παρασύρει στον διάβα του όλα όσα θεωρούσε δεδομένα: πρόσωπα, αλήθειες, σχέσεις. Ως τότε, παρά την έμφυτη περιέργειά της, κατάφερνε να συμμορφώνεται με όσα προστάζει η κοινωνία της: να μην παίρνει τα μάτια από την οθόνη του κινητού της, να μη μιλά, αλλά να εκφράζει μόνο γραπτά όσα θέλει να πει και, πάνω από όλα, να φροντίζει την εικόνα της στο σύστημα Άργος, ώστε να αποκτά όλο και περισσότερους ακολούθους.

Μια απόπειρα εναντίον της ζωής της ξυπνά μέσα της τον φόβο, αλλά και ένα κομμάτι της που δεν γνώριζε πως υπήρχε. Η Αμπερ αμφισβητεί πλέον το Άργος, που την καθοδηγεί από τη στιγμή της γέννησής της, και τα γεγονότα που της παρουσιάζονται ως αλήθειες. Ρίσκα, δολοπλοκίες και κρυμμένα μυστικά… Η Αμπερ θα κληθεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις που δεν είχε ποτέ φανταστεί, αλλά και να γνωρίσει έναν κόσμο διαφορετικό, που όλο αυτόν τον καιρό βρισκόταν κρυμμένος ένα μόνο βλέμμα μακριά από την οθόνη της.

Είναι δυνατό να σπάσει, όμως, η κυριαρχία της σιωπής;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ THΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ 

Η Αλεξία Κέπελη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα όπου ζει μέχρι σήμερα. Το 2014 άρχισε να φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Το 2020 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Πολιστική Διαχείριση, στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η αγάπη της για τον πολιτισμό και, ειδικότερα, για τη λογοτεχνία ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια και εντάθηκε χάρη στις μετέπειτα σπουδές της. Άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή σε μικρή ηλικία και έχει δημοσιεύσει κείμενα σε αρκετές ιστοσελίδες.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ NEW AGE

Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη εγκαινιάζουν τη Βιβλιοθήκη New Age, μια σειρά από επιλεγμένους τίτλους σύγχρονης λογοτεχνίας. Μυθιστορήματα που συνδυάζουν την περιπέτεια και το μυστήριο με τα ταξίδια ψυχής των ηρώων, την αναζήτηση με το πνεύμα, την επιστημονική φαντασία και τη μαγεία.

Πραγματικότητες διαφορετικές που διέπονται από έντονο ρεαλισμό και θα μπορούσαν να υπάρξουν αληθινά, με πρωταγωνιστές που εμπνέουν και ιστορίες ιδανικές να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

 

Η κυριαρχία της σιωπής

What’s your Reaction?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Τήνος: Για πρώτη φορά βγαίνουν  στο φως σπάνιες και εντυπωσιακές αρχαιότητες από τις Κυκλάδες, σε έκθεση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του ΠΙΟΠ

Newsroom

Προσφορά εγκυκλοπαιδιών σε πολύτεκνους αστυνομικούς από τον Οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία

Ναυάγιο Αντικυθήρων:Τα νέα ευρήματα της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας με τη συνδρομή του πλοίου «Typhoοn»του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη