ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Νεα «Βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών 2,62% για τον Γενικό Δείκτη :Συνεχίζεται η κόντρα ΕΕ – Ιταλίας

Χρηματιστήριο: Στη δίνη της κόντρας ΕΕ – Ιταλίας – «Βουτιά» 2,62% για τον Γενικό Δείκτη

Σε νέο μίνι κραχ οι τραπεζικές μετοχές –  Η μετοχή της Πειραιώς κατακρημνίζεται με απώλειες 10,22% στα 1,23 ευρώ –  «Βουτιά» 11,07% για την Eurobank στα 0,53 ευρώ – Πτώση 1,95% για την Alpha bank στα 1,205 ευρώ – «Βουτιά» 3,69% η μετοχή της Εθνικής στα 1,618 ευρώ

Με τραπεζικό ξεπούλημα αντιδρά η Αθήνα απέναντι στην τραπεζική αμφισβήτηση της τελευταίας περιόδου, αλλά στον ορυμαγδό αρνητικών ειδήσεων από το εξωτερικό ( Ιταλία, Κίνα).

Η οδός Αθηνών χάνει 2,62% φθάνοντας κάτω από τις 650 ( Γενικός Δείκτης 641,69 μονάδες ), δηλαδή χάνει περισσότερα και από την Ιταλική αγορά που πέφτει 2,2% – Η Ιταλία βρίσκεται στην ίδια περίπου θέση στην οποία ήταν η Ελλάδα το 2015 όταν η Ευρώπη απαιτούσε την περαιτέρω μείωση των ελλειμμάτων.

Ύστερα από την πρόταση του ΤΧΣ για την δημιουργία σχήματος το οποίο θα αποκτούσε μέσω κρατικών εγγυήσεων, μέρος των κόκκινων δανείων, ο ESM απέρριψε την πρόταση, ωστόσο η πρόταση βρίσκεται σε συζήτηση καθώς έχει παρουσιαστεί προς τον SSM. Όμως, τέσσερις μήνες μετά την πιστοποίηση που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες από τον ευρωπαϊκό επόπτη, αμφισβητείται τουλάχιστον μια τράπεζα, σ ότι αφορά την δυνατότητα μείωσης των κόκκινων δανείων.

Θα είναι πρωτοφανές ένας επόπτης να αλλάξει την γνώμη του και να ακυρώσει τις αποφάσεις του, όταν δεν έχει ζητήσει κεφαλαιακή ενίσχυση. Ο επόπτης έχει δώσει τις οδηγίες για τα ομόλογα- τα οποία ήταν γνωστά στην επενδυτική κοινότητα.

Επίσης, είναι αρκετό διάστημα τέσσερις μήνες προκειμένου να χειροτερεύσουν σε τέτοιο βαθμό τα δάνεια ; Όχι. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποβάλλει νέους μεγαλύτερους στόχους μείωσης και πλάνα, ενώ η έξοδος τους στις αγορές επηρεάζεται από την πορεία του ελληνικού Δημοσίου. Με τις αγορές σε αναταραχή και την άνοδο του ελληνικού spread είναι εύλογο να ζητούνται μεγάλα επιτόκια από τις ελληνικές τράπεζες. Τούτο δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια, όπως υποστηρίζουν όσοι σορτάρουν τις ελληνικές μετοχές.

Η πώληση δανείων – όπως αυτή που προετοιμάζει η Alpha bank – θα δείξει εαν οι ελληνικές τράπεζες πουλήσουν φθηνά ή ακριβά τα κόκκινα δάνεια. Επιπλέον η λύση του σχήματος για ένα μέρος των δανείων διασφαλίζει ότι θα πουληθούν σε υψηλότερες τιμές, άρα δεν θα λείψουν κεφάλαια.

Βουτιά 2,33% 

Στις 643,63 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης με πτώση 2,33%. Η μετοχή της Πειραιώς κατακρημνίζεται με απώλειες 10,22% στα 1,23 ευρώ και 1,3 εκατ. τεμάχια. Βουτιά 11,07% για την Eurobank στα 0,53 ευρώ με 5,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,95% για την Alpha bank στα 1,205 ευρώ με 1,8 εκατ. τεμάχια. Βουτιά 3,69% η μετοχή της Εθνικής στα 1,618 ευρώ με 1 εκατ. τεμάχια. Βουτιά 2,95% για την ΜΟΗ στα 23 ευρώ. Με πτώση 1,96% ο Μυτιληναίος στα 8,49 ευρώ. Με πτώση 0,93% ο ΟΠΑΠ στα 8,52 ευρώ. Πτώση 2,71% η ΔΕΗ στα 1,22 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 18,3 εκατ. ευρώ.

Related posts

Σεισμός στην νότια Εύβοια: Προβληματισμένοι οι σεισμολόγοι με τον «χορό» των Ρίχτερ από το άγνωστο ρήγμα

Τουρκική πρόκληση: Άνδρες των ομάδων υποβρύχιας επίθεσης (SAT) πραγματοποίησαν απόβαση σε ελληνικό νησί

Newsroom

Σήμερα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και η ορκωμοσία του Κ. Μητσοτάκη