Κοινοποιείστε το άρθρο

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «H Ελλάδα μονομερώς και απαράδεκτα θέλει να ανεβάσει από 6 σε 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα»

«Ξαναχτύπησε» χθες το βράδυ ο Χουλουσί Ακάρ, ανοίγοντας όλη την ατζέντα με τις τουρκικές σχέσεις κατά τη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Όπως υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας η Ελλάδα μονομερώς και απαράδεκτα θέλει να ανεβάσει από 6 σε 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα .

 

Όλα δείχνουν πως η Τουρκία έχει αλλάξει ρητορική και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να ρίξει το φταίξιμο στην Ελλάδα. Ο Χουλουσί Ακάρ επιπλέον είπε πως η Ελλάδα είναι λύκος που φοράει προβιά για να δείξει ότι είναι η θιγόμενη και ότι η Τουρκία είναι επιθετική.

«Η Τουρκία οδεύει σε εκλογές και τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα που έχει προσπαθεί να τα καλύψει πολιτικά, προκαλώντας ένταση με την Ελλάδα.  Στη γειτονική χώρα έχει υιοθετηθεί εθνικιστική ρητορική, η οποία γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η Τουρκία να εξάγει την κρίση αυτή προς την Ελλάδα ή την Κύπρο προκειμένου να αλλάξει εσωτερικά την ατζέντα της», είπε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το επόμενο 12μηνο θα κάνει οτιδηποτε μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία. Πιστεύω θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο», πρόσθεσε.

Εκτός από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τούρκικης λίρας και το σοβαρότατο πρόβλημα που έχουν προκαλέσει οι αμερικάνικες κυρώσεις.

«Δείτε πως το Πακιστάν, φιλική χώρα προς την Τουρκλία, ακύρωσε την προμήθεια τουρκικών ελικοπτέρων αξίας 1,5 δισ., διότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να βρουν κινητήρες. Λόγω της πίεσης των Αμερικανών δεν μπόρεσαν να βρουν κινητήρες και δεν κατάφεραν να εκτελέσουν το συμβόλαιο. Το Πακιστάν ακύρωσε την παραγγελία και στράφηκε στη Ρωσία. Σε λίγες μέρες η Ελλάδα θα αναχαιτίζει τουρκικά F-16 40 ετών με τα σύγχρονα αεροσκάφη που διαθέτει όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά και όλος ο κόσμος. Το παιχνίδι που έπαιξε η Τουρκία με τη Δύση και τους Αμερικανούς τους κοστίζει πάρα πολύ», είπε ο κ. Δεσποτόπουλος.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο