ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

«Νεκρώνει το Σάββατο το κέντρο λογού πολυτεχνείου» Κλειστά πολυκαταστήματα και σταθμοί του μετρό

«Νεκρώνει το Σάββατο το κέντρο λογού πολυτεχνείου» Κλειστά πολυκαταστήματα και σταθμοί του μετρό λόγου φόβου για μεγάλα επεισόδια

Ξεκίνησε ο εορτασμός της 45ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και  κορυφώνεται αύριο, έχοντας ωστόσο ξεθωριάσει με αποκλειστική ευθύνη εκείνων που τα προηγούμενα χρόνια τον αμαύρωσαν με επεισόδια.

Ετσι, αύριο η Αθήνα θα παραλύσει εξαιτίας του φόβου των επεισοδίων. Ενδεικτικά, σταθμοί του μετρό θα μείνουν προσωρινά κλειστοί, έπειτα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 3 μ.μ. και «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 4.30 μ.μ. Τα δρομολόγια του μετρό θα διεξάγονται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους τρεις σταθμούς, που θα ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, κι αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, στους δρόμους γύρω από το ΕΜΠ ισχύουν από χθες, και συνεχίζονται σήμερα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις αύριο θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Από την άλλη, έχει ανακοινωθεί ότι αύριο πολυκαταστήματα του κέντρου της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά, για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τον φόβο των επεισοδίων και, συνακόλουθα, την αποθάρρυνση των καταναλωτών να κατέβουν στο κέντρο.

Χθες, πάντως, ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, σε ήρεμο κλίμα. Βεβαίως, το εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αναρχικών, με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εορτασμού σε ανακοίνωση να αναφέρει ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες», ενώ ζητεί «την άμεση αποχώρηση των ομάδων που παραμένουν στο κτίριο και προβαίνουν σε αυτές». Από την πλευρά τους, οι καταληψίες φέρεται να έχουν δηλώσει ότι δεν θα εμποδίσουν τον εορτασμό.

Στο μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα που τα φαντάσματα του ολοκληρωτισμού επανεμφανίζονται στην Ευρώπη και αλλού, η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ως υπόμνηση της ευθύνης όλων μας για αντίσταση, είναι για μία ακόμα φορά επίκαιρη».

Τέλος, κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τον σύνδεσμο σχολαρχών. Η ηγεσία της ομοσπονδίας υποστήριξε ότι κάποια σχολεία θα υποβαθμίσουν τον εορτασμό, ενώ ο σύνδεσμος ανέφερε ότι ο εορτασμός θα γίνει αλλά τα ιδιωτικά σχολεία θα ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους κανονικά και τα παιδιά θα αποχωρήσουν την καθιερωμένη ώρα.

Related posts

«Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ»Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Εξοργιστική ερώτηση σε τουριστική έκθεση του εξωτερικού:«Η Καβάλα είναι στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία;»

Newsroom

H «Πολιορκία» για την επανάσταση του 1821 ταξιδεύει στην Άμφισσα