ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Νέο ισχυρό κύμα Κακοκαιρίας έρχεται τα Θεοφάνια – Χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα πλήξουν την χώρα μας

Νέο ισχυρό κύμα Κακοκαιρίας έρχεται τα Θεοφάνια – Χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα πλήξουν την χώρα μας

Παγετός και χιόνια τα Θεοφάνια

Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα, η οποία χωρίζεται ξανά στα δύο

Δύσκολες μέρες έρχονται μετά από μια μικρή ανάπαυλα που θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 3/1 και το Σάββατο 4/1, ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται την παραμονή και ανήμερα των Θεοφανίων. Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας θα μετατοπιστεί προς την περιοχή της Ρόδου και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια να κινηθούν για άλλη μια φορά προς τη χώρα μας.

Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Τα Θεοφάνια θα έχουμε το ισχυρότερο τμήμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία. Στην ουσία η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα, από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα εστιαστεί η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Ειδικότερα θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και τα 10 μποφόρ, άρα θα έχουμε και πρόβλημα με απαγορευτικά στα λιμάνια και ο υδράργυρος θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχουμε παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί. Στην Αθήνα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια, αρκετά πυκνές ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

 

 

 

 

Πηγή  ethnos.gr

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν – Ποιοι δρόμοι θα κλείνουν

Μπακογιάννη: «Η Λωζάνη δεν έχει υπογραφεί μόνο από την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά από πάρα πολλά κράτη

Newsroom

Οι Γερμανοί προσβάλουν τον Ελληνισμό: «Οι Έλληνες είναι μείγμα Τούρκων, Σλάβων & Αλβανών

Newsroom