ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Νικ Καλάθης: Ένα ακόμα ρεκόρ για τον γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Νικ Καλάθης: Ένα ακόμα ρεκόρ για τον γκαρντ του Παναθηναϊκού.

 

Αυτή είναι η έκτη σεζόν που ο Νικ Καλάθης συμμετέχει στην Ευρωλίγκα φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με την οποία ο 29χρονος στέφθηκε μία φορά πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 και τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος.


Ο Καλάθης αναδείχθηκε MVP του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της σεζόν 2012-13, όταν οδήγησε την Λοκομοτίβ στον τίτλο, ενώ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια και στην Εθνική Ελλάδος, με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.
Στο πλαίσιο της 28η αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 76-75, μαζί με την τρίτη του διαδοχική νίκη πήρε και το εισιτήριο για τους οκτώ της διοργάνωσης. Στον ίδιο αγώνα, ο Καλάθης έφτασε τις 202 ασίστ και έσπασε το ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Βασίλης Σπανούλης του Ολυμπιακού με 201 στην περασμένη σεζόν.
Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρεάλ, την οποία νίκησε με 28 πόντους διαφορά, ο γκαρντ του τριφυλλιού κατάφερε και σημείωσε 11 πόντους, μοίρασε 16 ασίστ, πήρε 6 ριμπάουντ και 2 φάουλ, έκλεψε μία φορά τη μπάλα από αντίπαλο και όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από 26 λεπτά. Συνέβαλε έτσι σημαντικά στη νίκη της ομάδας μαζί με τον Μάικ Τζέιμς, τον κορυφαίο σκόρερ της βραδιάς με 24 πόντους.
Η εκπληκτική αυτή επίδοση του Καλάθη, χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία της τρέχουσας σεζόν και του χάρισε ένα ρεκόρ καριέρας, που μέχρι εκείνη τη στιγμή κατείχε ο Τόμας Ερτέλ της Ανατολού Εφές, όταν πραγματοποίησε 15 ασίστ σε αντίστοιχο αγώνα των πλέι-οφ του 2015.
Έπειτα από το παιχνίδι με τη Ρεάλ, ο Καλάθης έχει φτάσει τις 235 ασίστ και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μην “βγάλει το πόδι του από το γκάζι”. Οι 16 ασίστ του είναι η τρίτη υψηλότερη επίδοση στην ιστορία της Ευρωλίγκα, αφού στην πρώτη και δεύτερη θέση βρίσκονται ο Στέφαν Γιόβιτς με 19 και ο Μάρκους Γουίλιαμς με 17, όταν έπαιζαν για τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου την περίοδο 2015-16.
Φέτος, ο Νικ Καλάθης κυριαρχεί στα στατιστικά των ασίστ. Έχει ήδη περισσότερους πόντους, βοηθά στα νταμπλ-νταμπλ πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στη φετινή σεζόν της Ευρωλίγκα, ενώ παραλίγο να πετύχει και τριπλ-νταμπλ στον όγδοο γύρο όταν σημείωσε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Έχει φτάσει 11 φορές σε διψήφιο αριθμό ασίστ, ενώ έχει μοιράσει τουλάχιστον από 12 σε τέσσερις αγώνες. Δηλαδή, περισσότερες από όλους τους παίκτες της Ευρωλίγκα μαζί!
Από τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι-οφ, η Ζαλγκίρις, η Μπασκόνια, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ θεωρούνται τα φαβορί για την πρόκριση ενώ λιγότερες πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι και Παναθηναϊκός.
Το Final Four του Βελιγραδίου θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου, ενώ δυο ημέρες μετά, στις 20 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

Related posts

Τραγούδι της ημέρας: Σάκης Ρουβάς «Η μέσα μου θάλασσα» – Νέο Single

«Τέλος» οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι – Με ειδική τροπολογία Θα διορίζονται απευθείας ως προϊστάμενοι αλλοδαποί στο Δημόσιο

Newsroom

Λεπτό προς λεπτό η πορεία του τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο -Σε 56 λεπτά έφτασε στην Ιταλία- Βίντεο

Newsroom