Κοινοποιείστε το άρθρο

Νίσυρος: Ελάχιστες οι αμμουδιές, μαύρα τα βράχια, άσπρα τα σπίτια, πορτοπαράθυρα βαμμένα σε ζωηρούς χρωματισμούς.

 

Κατά την μυθολογία, ένα βράχο από την Κω άρπαξε ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας και τον έριξε μακριά γιο να σκοτώσει το γίγαντα Πολυβότη.

 

Αυτός ο βράχος. που έπεσε στη θάλασσα, είναι η Νίσυρος. Το νησί με το ηφαίστειο και τα μαύρα βράχια. Η Μυθολογία μας λέει ακόμα, πως ο Πολυβότης καταπλακώθηκε από το βράχο όμως δεν πέθανε. Ζει ακόμη κι είναι αυτός που βογκάει λαβωμένος και κάνει το νησί να τρέμει κάθε φορά που γίνεται σεισμός ή εκρήγνυται το ηφαίστειο.

Εκείνο που κάνει περισσότερη εντύπωση στη Νίσυρο είναι η άγρια ομορφιά και το έντονο χρώμα. Εντυπωσιάζει επίσης το άφθονο πράσινο που υπάρχει στη Νίσυρο. Ανάμεσα στην Κω και την Τήλο η Νίσυρος έχει έκταση 41 τ. χλμ και μήκος ακτών 28 χλμ. Οι μόνιμοι κάτοικοι της δεν ξεπερνούν τους 1.200. από τους οποίους οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στο Μανδράκι.

Μανδράκι

Μανδράκι

Το Μανδράκι ή Μαντράκι είναι η πρωτεύουσα του νησιού και το μέρος όπου μένουν οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες. Είναι ένας όμορφος, γραφικός οικισμός, με στενά και μεγαλύτερα δρομάκια και όμορφα σπίτια.

Ηφαίστειο

Ηφαίστειο (2)

Το κυριότερο αξιοθέατο του νησιού είναι το ηφαίστειο. Το θέαμα πάντως είναι εντυπωσιακό, καθώς κανείς κατεβαίνει πραγματικά στον κρατήρα με την ονομασία Στέφανος του ηφαιστείου.

Θερμές πηγές

Θερμές πηγές (2) Θερμές πηγές

Λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Νίσυρο υπάρχουν αρκετές θερμές πηγές. Οι πιο γνωστές είναι στη θέση Λουτρά, της Θερμιανής και στο Αυλάκι. Τα Λουτρά, όπου λειτουργούν τα Δημοτικά Λουτρά Μανδρακίου, απέχουν περίπου 1,5 χλμ από το Μαντράκι. Τα λουτρά Θερμιανής είναι γνωστά από την αρχαιότητα και βρίσκονται στην άκρη της παραλίας στους Πάλους. Παλιότερα λειτουργούσαν εκεί λουτρά, πλέον αναστυλώνονται αλλά ακόμη δε λειτουργούν.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο