ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕπικαιρότηταΚοινωνία

Νόμος Κατρούγκαλου: Βγαίνουν επικουρικές 31,87 ευρώ

Νόμος Κατρούγκαλου: Βγαίνουν επικουρικές 31,87 ευρώ

 

Αδικούνται οι πλέον χαμηλόμισθοι

Επικουρικές συντάξεις των 33.91 ευρώ το μήνα βγάζει ο ασφαλιστικός νόμος (γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου) που ψηφίστηκε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που αποκαλύπτει σχετική απόφαση για επικουρική σύνταξη, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με 15 χρόνια ένσημα και η οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2019 με καθεστώς μειωμένης σύνταξης και με χαμηλές αποδοχές (άλλοτε πλήρους και άλλοτε μερικής απασχόλησης), πήρε επικουρική με το νόμο Κατρούγκαλου 33,91 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα αυτή η επικουρική είναι μικτή, γιατί – πάλι με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ- το 2015 θεσπίστηκε σε όλες τις επικουρικές και εισφορά ασθενείας 6% που ουδέποτε είχε επιβληθεί στο παρελθόν από καμία κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν με το 6% εισφοράς τα 33,91 ευρώ της επικουρικής καταλήγουν στα 31,87% ευρώ το μήνα! Η ασφαλισμένη παίρνει δηλαδή σε ετήσια βάση συνολική επικουρική σύνταξη μόλις 382,44 ευρώ ποσό που δεν έχει προηγούμενο, αλλά είναι πραγματικότητα στο ασφαλιστικό σύστημα με το νόμο Κατρούγκαλου.

Η εν λόγω απόφαση δεν είναι η μοναδική αλλά αποτελεί την πιο χαρακτηριστική για τις επικουρικές συντάξεις που έρχονται στο μέλλον για όσους αποχωρούν με 15, αλλά και με 25 ή ακόμη και 30 χρόνια εφόσον έχον χαμηλές αποδοχές στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Related posts

Νίκος Παπαθανάσης: Γιατί δεν λέτε τίποτα για την μείωση τιμών σε κάποια προϊόντα ; (Βίντεο)

Newsroom

«Ιωάννης Καποδίστριας»Η νέα ταινία που ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής για την μεγάλη οθόνη

Σφοδρή επίθεση των δικηγόρων στον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς

Newsroom