ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑποδράσειςΤουρισμός

Η νότια Εύβοια κρύβει… µυστικά που ξαφνιάζουν

Τόπος σπάνιας ομορφιάς, με επιβλητικό ανάγλυφο, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, η Νότια Εύβοια, σε ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα, προσφέρεται για ευχάριστες διακοπές κοντά στη φύση ενώ κρύβει… μυστικά που ξαφνιάζουν.

Η Νότια Εύβοια, έχει να επιδείξει μια προσωπικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή του Βορρά, ολοκληρώνοντας την πολυμορφία τουριστικών εφοδίων της Εύβοιας.

Πανέμορφα φαράγγια με πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά, δαντελωτές ακρογιαλιές και εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, γραφικά νησιωτικά συμπλέγματα, η λίμνη Δύστος, το ορεινό συγκρότημα της Όχης (ψηλότερη κορυφή, ο Προφήτης Ηλίας, 1.399 μ.), το θρυλικό Κάβο Ντόρο, τα μοναδικά Δρακόσπιτα συνθέτουν την ελκυστική εικόνα της Νότιας Εύβοιας.

Δρακόσπιτα

Κάβο-Ντόρο

Κάβο Ντόρο

Άλλα αξιόλογα οικιστικά κέντρα είναι οι Ζάρακες, μεσόγειο χωριό γεωργικού χαρακτήρα , οι Άγιοι Απόστολοι, παραλιακό χωριό με αιγαιοπελαγίτικο χρώμα, τα Κριεζά στην περιοχή του υγρότοπου του Δύστου, το Μαρμάρι, σύγχρονη κωμόπολη με τουριστική κίνηση (το λιμάνι της συνδέεται με τη Ραφήνα), τα Νέα Στύρα, παραθεριστικό κέντρο με καλή τουριστική υποδομή, και τα Στύρα, χωριό με παραδοσιακό χρώμα, χτισμένο αμφιθεατρικά.

Από τις αναρίθμητες φυσικές ομορφιές της Νότιας Εύβοιας ξεχωρίζουν το ορεινό συγκρότημα της Όχης, με το έντονο ανάγλυφο, τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την ιδιαίτερα πλούσια ορνιθοπανίδα, το ακρωτήρι Καφηρέας (Κάβο Ντόρο ή Καβοντόρος), στο νοτιοανατολικό άκρο της Εύβοιας, το φαράγγι του Δημοσάρη, υπέροχο φυσικό περιβάλλον με πυκνή βλάστηση, και οι Πεταλιοί, νησιωτικό σύμπλεγμα με μαγευτικές ακρογιαλιές.

Ζάρακες

Οι Ζάρακες είναι χτισμένοι κοντά στην εθνική οδό Καρύστου-Αλιβερίου και έχουν 855 κατοίκους. Γραφική είναι η ακρογιαλιά της Παραλίας Ζαράκων που βρέχεται από Αιγαίο. Πρόκειται για ένα μικρό κόλπο που επειδή όμως έχει σχεδόν πάντα πολύ κύμα, έχουν τοποθετηθεί κυματοθραύστες στο μέσο του κόλπου κι έτσι τα νερά από εκεί και ως την ακτή είναι σχεδόν πάντα γαλήνια. Στην παραλία υπάρχει χοντρή άμμος όπως και στο βυθό και η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα.

paralia-zarakes-evia
Παραλία Ζάρακες

Οι Ζάρακες και η Παραλία Ζαράκων απέχουν 72 και 77 χλμ ΝΑ αντίστοιχα από τη Χαλκίδα.

paralia-zarakes
Παραλία Ζάρακες

Παραλία Αλμυροπόταμος

Η παραλία Αλμυροπόταμος είναι μια παραλία γεμάτη καφετέριες, ταβέρνες και έχει αρκετό κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πλαζ έχει άμμο όπως και ο βυθός. Εάν θελήσετε να διανυκτερεύσετε υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αν συνεχίσετε τον παραλιακό δρόμο, θα φτάσετε σε μια άλλη παραλία που ονομάζεται Γαλάζια Λίμνη επειδή μοιάζει ακριβώς έτσι.

almiropotamos-evia

Foto Αδαμαντία Λαουμτζή

Related posts

Εναλλακτικές μορφές τουρισμού : θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα

Newsroom

Διακοπές εν πλω στα νησιά του μύθου και της περιπέτειας

Newsroom

Σέριφος – Σίφνος και Μήλος σε ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ της Αυστραλίας