ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ο Α.Τσίπρας πάει Μόσχα: Το αποτέλεσμα στο σκοπιανό δημοψήφισμα του άνοιξε την «πόρτα» του Κρεμλίνου

Ο Α.Τσίπρας πάει Μόσχα: Το αποτέλεσμα στο σκοπιανό δημοψήφισμα του άνοιξε την «πόρτα» του Κρεμλίνου

Πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες διεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά θέματα που υπάρχουν για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν.

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική των δυο χωρών προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ.

Το καλοκαίρι είχαν απελαθεί δυο Ρώσοι διπλωμάτες ως υποκινητές αντιδράσεων κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Μόσχα αμέσως μετά την επανεκλογή του αλλά η πρόσκληση αυτή «πάγωσε» μετά το διπλωματικό πόλεμο που ξέσπασε ελέω Αμερικανών.

Τώρα όμως το αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος τα αλλάζει όλα. Καταρχήν θα καθυστερήσει την όποια εξέλιξη στην συμφωνία των Πρεσπών για αρκετούς μήνες που σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να επιχειρήσει να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2019.

Σημειώνεται ότι πριν 20 μέρες ο Β.Πούτιν είχε ρίξει «πόρτα» στον Α.Τσίπραακυρώνοντας επ’αόριστον την επίσκεψή του στην Μόσχα, μια επίσκεψη για την οποία είχε αυτοκληθεί ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς τυπικά υπήρχε πρόσκληση αλλά ουσιαστικά είχε ακυρωθεί μετά την ρήξη των ελληνορωσικών σχέσων ελέω Ν.Κοτζιά.

«Δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέχρι το τέλος του έτους», απαντά στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μέχρι στιγμής το ζήτημα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει συζητηθεί», δήλωσε τότε ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2018.

Τώρα όμως η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο και θα παρατείνει τον βίο της εντός του 2019. Είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί το Σκοπιανό στην Μόσχα ανάλογα βέβαια με τις μέχρι τότε εξελίξεις.

Τα πρόσφατα γεγονότα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών για δήθεν παρέμβασή τους κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ιστορία αυτή για να «καπελώσει» όποιον τολμούσε να αντιδράσει στους χειρισμούς της οι οποίοι και κατέληξαν σε ήττα για τον Ελληνισμό.

 

 

 

Πηγη .pronews.gr

Related posts

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο τριπλά εμβολιασμένος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Το greekaffair.gr βρέθηκε στο σπίτι του «Hell’s Kitchen» λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στον ΑΝΤ1

Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι προς Αθήνα και Λευκωσία: Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές

Newsroom