ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος κοινώνησε σε εκκλησία του Ψυχικού

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος κοινώνησε σε εκκλησία του Ψυχικού

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό παραβρέθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος την Πέμπτη, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια κοινώνησε.

 

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η ιστοσελίδα romfea.gr, που εξειδικεύεται στα εκκλησιαστικά θέματα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κίνηση αυτή του κ. Κουμουτσάκου αποτελεί απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία.

 

«Χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Γενετικής κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν κατά της εξάπλωσης του COVID-19 ήταν να σταματήσει η Θεία Μετάληψη.

Μια μέρα μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος απάντησε στον Καθηγητή Δερμιτζάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός της Κυβέρνησης κοινώνησε κανονικά των αχράντων μυστηρίων» αναφέρει το δημοσίευμα

 

Τι είχε να μας  πει ο καθηγητής  Μανωλης Δερμιτζάκης

Ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης είχε δηλώσει ότι δεν είναι δυνατόν να κλείνουν επιχειρήσεις, να υπάρχει πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην επιδεικνύεται από την πλευρά της Εκκλησίας ευελιξία, με τη χρήση για παράδειγμα πλαστικού κουταλιού ή μεταλλικού που θα φέρει από το σπίτι του ο πιστός για τη Θεία Μετάληψη.

Ο κ. Δερμιτζάκης είχε πει ότι η Θεία Κοινωνία αποτελεί αδιαμφισβήτητο πυρήνα μετάδοσης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. «Δεν μπορώ να το αποδείξω, διότι δεν μπορούμε να το δούμε αυτό, όπως δεν μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα. Το βλέπουμε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Όπως εμπλέκουμε πάρτι, εστιατόρια, όπως εμπλέκουμε λεωφορεία χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε, δεν μπορεί να αποκλείσουμε την εμπλοκή Εκκλησιών όπου δεκάδες άνθρωποι μοιράζονται ένα κουτάλι», είχε σημειώσει ο καθηγητής.

 

 

Related posts

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια των απελπισμένων κατοίκων στα Μεγ.Καλύβια- «Τρέχαμε μόνοι μέσα στη νύχτα, βοήθεια μηδέν» (βίντεο)

Newsroom

«Υπάρχει βούληση για αποτροπή»;

Newsroom

Σφοδρή επίθεση της Τουρκίας στη Σακελλαροπούλου: «Δεν ξεχνάμε τα βάρβαρα εγκλήματα στην Ανατολία»

Newsroom