ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Ο Ανδρέας Μπαρδάκης στης «Διαδικτυακές προσεγγίσεις»: Δεν έχουν παραβιαστεί μόνο τα δικαιώματα των ΑμεΑ, έχουν παραβιαστεί αρκετές νομοθεσίες

Ο Ανδρέας Μπαρδάκης στης εκπομπή «Διαδικτυακές προσεγγίσεις»: Δεν έχουν παραβιαστεί μόνο τα δικαιώματα των ΑμεΑ, έχουν παραβιαστεί αρκετές νομοθεσίες  (βίντεο)

Στην εκπομπή «Διαδικτυακές προσεγγίσεις» την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής του greekaffair.news και 7nea.g Κυριάκος Τσικορδάνος, φιλοξένησε τον κ. Ανδρέα Μπαρδάκη, Ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, και Δημιουργό της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ». Με θέμα «ΚΕ.Π.Α. παραβιάζοντας τα δικαιώματα των ΑμεΑ» συζήτησαν για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, τα ΚΕ.Π.Α και τις παραβιάσεις και παρανομίες που παρατηρούνται στον τρόπο λειτουργίας τους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαρδάκης ανέφερε «Το θέμα των ΚΕ.Π.Α. είναι μεγάλο θέμα που αφορά πάρα πολύ κόσμο και είναι επίκαιρο από το 2011 που ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α).

 

Πρόσφατα έχουμε μια νέα νομοθεσία με την οποία αλλάζουν οι διαδικασίες για τον ΑΣΕΠ. Έχουμε νέο νόμο για τον ΑΣΕΠ. Υπήρχε ο νόμος 2643 για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, άτομα με αναπηρίες ειδικά για εκείνα με χρόνιες παθήσεις γιατί αυτά τα άτομα με χρόνιες παθήσεις δυσκολεύονται να βρουν εργασία. Υπήρχε και ο ΑΣΕΠ έτσι όπως θεσμοθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 που συμπεριέλαβε και τα άτομα με αναπηρία γενικώς που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω. Εμείς είχαμε θίξει με επιστολές που είχαμε στείλει το πρόβλημα με την προτεραιότητα για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, γιατί ένα άτομο με αναπηρία 50% μπορεί να είναι κάποιος που έχει κριθεί προσωρινά με αυτή την αναπηρία την οποία μπορεί να έχει μόνο για 1 χρόνο γιατί η πάθησή του μπορεί να επιδέχεται βελτίωση και θεραπεία.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΑΣΕΠ τσουβαλιάζει όλα τα ΑμεΑ με αποτέλεσμα να γίνεται καταστρατήγηση σε συνδυασμό με ένα καθεστώς πιστοποίησης από τα ΚΕ.Π.Α το οποίο λειτουργεί με αδιαφάνεια, με ανωνυμία και η ανωνυμία επιτρέπει να γίνονται απατεωνιές, παρανομίες. Επιτρέπει να μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει μιλημένα να βγάλει ένα ποσοστό αναπηρίας 50% έστω και για 6 μήνες που προβλέπεται από τον νόμο για να προλάβει να συμμετάσχει στον ΑΣΕΠ και να διοριστεί στο δημόσιο ως μόνιμος.

[…] Δεν έχουν παραβιαστεί μόνο τα δικαιώματα των ΑμεΑ, έχουν παραβιαστεί αρκετές νομοθεσίες δηλαδή έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματα των ασθενών, έχει παραβιαστεί ο κώδικας δεοντολογίας των γιατρών, έχει παραβιαστεί ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας, έχει παραβιαστεί ο γενικός κανονισμός προστασίας δεδομένων, γι’ αυτό και έχει γίνει καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία είναι σε εξέλιξη.

[…] Τα ΑμεΑ δεν ενοχλούν αρκετά. Τα ΑμεΑ πρέπει να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, έχουν επαναπαυθεί. Μπορεί να μην έχουν το κουράγιο να βγαίνουν έξω, να τρέχουν στους υπουργούς, να διαδηλώνουν, μπορούμε όμως ακόμα και «από τον καναπέ μας» να αντιδράσουμε. Να στέλνουμε email, να κάνουμε καταγγελίες, να απαιτούμε να πάρουμε τα τρισέλιδα για να βγουν στο φως οι παρανομίες τους και να μπορέσουμε να ζητήσουμε μετά ακύρωση της απόφασης που μας έκοψε, μας αδίκησε».  

 

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο

 

 

Related posts

Τρίκαλα: Μήνυμα ζωής από το ταλέντο με το σύνδρομο Down

Οκτώ πανελλήνια ρεκόρ στην ημερίδα στίβου «Σχηματάρι 2020»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παιδική παράσταση από το «Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία»