ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ο χρησμός της Πυθίας για το μέλλον της Ελλάδας

Ο χρησμός της Πυθίας για το μέλλον της Ελλάδας

Μια προφητεία για την διαχρονικότητα του Ελληνισμού, είχε πει το μαντείο,η οποία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και πολλοί τη θεώρησαν πολύ επίκαιρη!

Όταν κατά τα πρώτα χρόνια του 2ου π.Χ. αιώνα ο Αρκάδας Φιλοποίμην, είδε τη διάθεση για συμμετοχή σε ελληνικές υποθέσεις του Ρωμαίου υπάτου Flaminikou, συνειδητοποίησε ότι οι Έλληνες θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα σε σχέση με το μέλλον τους.

Αποφάσισε λοιπόν τότε να επισκεφτεί και να συμβουλευτεί τους  Δελφούς και να πάρει χρησμό από την Πυθία για το μέλλον της Ελλάδα.

Η Πυθία έδωσε τον ακόλουθο χρησμό,που για 22 αιώνες επιβεβαιώνεται πλήρως: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος» δηλαδή “Ασκός κακοποιημένες μηδέν ναυάγιο”!

Η ιέρεια παρομοίασε την Ελλάδα σαν ένα φουσκωμένο ασκό σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, του κλονίζεται από τα κύματα, αλλά αυτός δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!

Στην πραγματικότητα, οι Ρωμαίοι – επιβεβαιώνουν τους φόβους Φιλοποίμην και ήρθαν στην Ελλάδα! Οι Γότθοι ήρθαν! Οι Άβαροι ήρθε! Ήρθαν οι Φράγκοι! Οι Τούρκοι ήρθαν! Άραβες ήρθαν! Οι Γερμανοί ήρθαν! Οι σύμμαχοι ήρθαν! Οι Γερμανοί επέστρεψαν! Όπως ήρθαν και προδότες, αποτυχίες, μνημόνια! Αλλά ο ασκός, “ποτέ δεν βουλιάζει!”

 

 

Πηγη 

Related posts

Ιταλική Νύχτα, του Έντεν φον Χόρβατ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Newsroom

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ 1821

Newsroom

Ραδιοφωνική παραγωγός στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε κατά των αστυνομικών, επειδή έκλεισαν την παραλία- Δείτε το βίντεο

Newsroom