ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Ο #χρόνος δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα εμείς αλλάζουμε – Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Ο #χρόνος δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα εμείς αλλάζουμε – Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Ο χρόνος δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα εμείς αλλάζουμε. Ο χρόνος παραμένει ο ίδιος. Όταν ο άνθρωπος έχει το νου στο χρόνο, τότε καταλαβαίνει την αλλαγή του χρόνου.

 

Αν ο άνθρωπος βρισκόταν σε μέρος που δεν υπάρχει τρόπος να δει τις ημέρες ή την ώρα δεν θα μπορούσε να καταλάβει την αίσθηση του χρόνου. Έτσι γίνεται και όταν ο άνθρωπος έχει το νου στο Θεό που είναι άχρονος, δεν δίνει σημασία στο χρόνο.

Το πάτημα ενός κουμπιού που γίνεται στις 12:00 τη νύχτα, 31 Δεκεμβρίου προς 1 Ιανουαρίου, κάθε χρόνο, είναι απλά μια απάτη ψευδαίσθηση. Μια μέρα πέρασε όπως και οι υπόλοιπες όλου του χρόνου. Ο άνθρωπος απλά αλλάζει νούμερα για να μπορεί να κατανοήσει ότι κάτι άλλαξε, από 2019 πλέον χρησιμοποιεί το 2020.

Αυτός που αλλάζει είναι ο άνθρωπος και όχι ο χρόνος. Δεν αλλάζει η ημέρα ή η ώρα. Η αλλαγή του ανθρώπου όμως φαίνεται. Φαίνεται σε όλα του τα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα στα μαλλιά από μαύρα γίνονται άσπρα. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε εσωτερικά, όπως αλλάζει το σώμα, να αλλάξει και η ψυχή μας. Την αλλαγή αυτή δεν την φέρνει ο χρόνος ή η ημέρα, διότι ο χρόνος δεν αλλάζει.

 

 

Related posts

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Δεν κινδυνεύει να πάθει κανείς τίποτε απ’ τη νηστεία

Ιερομόναχος π. Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης: Στο ‘Αγιο Όρος χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας

Newsroom

Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης :«O Χριστιανισμός σημαίνει ενότητα».

Newsroom