ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Ο Δημήτρης Τσουκνιδής μιλάει στο greekaffair για τον οδηγό γυναικείας επιβίωσης «Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!»

Ο Δημήτρης Τσουκνιδής μιλάει στο greekaffair για τον οδηγό γυναικείας επιβίωσης «Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!»

Ο Δημήτρης Τσουκνιδής ο ένας εκ τον δυο συγγραφέων που υπογράφουν αυτόν το πανέξυπνο, πρακτικό οδηγό γυναικείας επιβίωσης «Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!» παραχώρησε συνέντευξη      στο greekaffair.gr και στον Κυριάκο Τσικορδάνο.  

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τους συγγραφείς του

Νανά Παλαιτσάκη-Δημήτρης Τσουκνιδής: Υπογράφουν έναν πανέξυπνο, πρακτικό οδηγό γυναικείας επιβίωσης.
Στις γυναίκες που ψάχνουν τρόπους να ξεπεράσουν τους δαίμονές τους, τις φοβίες τους, τις
καταθλίψεις τους, τις εμμονές τους, τους ψυχαναγκασμούς, τις ενοχές και τα ξεσπάσματά τους. Στις
γυναίκες που αναζητούν πρακτικά εργαλεία, τα οποία θα τις βοηθήσουν ν’ απολαμβάνουν τη ζωή,
με τα καλά και τα δύσκολά της. Σ’ όλες τις γυναίκες, τις δυναμικές και ευάλωτες συνάμα,
απευθύνεται το βιβλίο της Νανάς Παλαιτσάκη και του Δημήτρη Τσουκνιδή «Είσαι γυναίκα.
Αξίζεις!», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμός.

 

 

κ. Τσουκνιδή πώς ξεκίνησε η ιδέα για να γραφτεί το βιβλίο «Είσαι γυναίκα – Αξίζεις»

Η ιδέα για να γραφτεί το βιβλίο “Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!” ξεκίνησε μέσα από το συμπέρασμά μου πως οι σχέσεις των ανθρώπων περνούν τεράστια κρίση στις μέρες μας, κρίση η οποία επηρεάζει και τα δύο φύλα, όχι όμως εξίσου, κατά τη γνώμη μου.  

Η συνεργασία σας με την κ. Νανά Παλαιτσάκη πως προέκυψε ;

Αρχικά είχαμε συνεργαστεί με την Νανά στη ραδιοφωνική της εκπομπή, στην οποία με προσκάλεσε για να δώσω πρακτικές συμβουλές διαχείρισης του άγχους και του στρες στους ακροατές της, όπως κάνω και μέσα από το “tsouknidis.gr”. Στη συνέχεια εξελίξαμε τη συνεργασία μας με τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου γυναικείας επιβίωσης. 

10 αληθινές ιστορίες γυναικών  αποτυπωθήκαν επάνω σε μερικές σελίδες χαρτιού. Θα ήθελα να μας πείτε ποιος είναι ο σκοπός που γράφτηκε το βιβλίο αυτό ;

Όπως φανερώνει και το εξώφυλλο του βιβλίου μας ο σκοπός μας ήταν σαφής: να βοηθήσουμε τις αναγνώστριές μας να πατήσουν γερά στα πόδια τους αλλάζοντας τα μοτίβα των σχέσεων τους με σκοπό να αποκτήσουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή. 

Τι είδους δυσκολίες και ιδιαιτερότητες συναντήσατε κατά τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου ;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν συναντήσαμε καμία δυσκολία κατά τη συγγραφή του βιβλίου. Αυτό πιθανολογώ πως συνέβη επειδή η εμπειρία της Νανάς με τις πολυπληθείς αναγνώστριές της και η δική μου καθημερινή εμπειρία με τις θεραπευόμενές μου στο πλαίσιο της υπνοθεραπείας, ήταν η πυξίδα που μας έδειχνε κάθε φορά τον δρόμο. 

Κάποια γυναίκα που θα διαβάσει το βιβλίο «Είσαι γυναίκα – Αξίζεις» θα αντιληφθεί ότι της προτείνεται πενήντα πρακτικούς κανόνες γυναικείας επιβίωσης. Θα ήθελα λίγο να μας απαντήσετε το εξής ερώτημα:  Πάνω σε ποια βάση στηρίζονται οι 50 πρακτικές οδηγίες και λύσεις που προτείνετε στις αναγνώστριες σας ; 

Οι  50 πρακτικές οδηγίες και λύσεις που προτείνουμε στις αναγνώστριές μας βασίζονται εξ ολοκλήρου σε βιβλιογραφία έγκριτων ψυχοθεραπευτών.  Το γεγονός αυτό σημαίνει πως προτείνουμε με απλό και πρακτικό τρόπο συμβουλές οι οποίες έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο, συμβουλές που μπορούν να αναπτύξουν πνευματικά, ηθικά, κοινωνικά και ψυχικά τις αναγνώστριές μας. 

Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να κερδίσει μέσα από την ανάγνωση αυτό του βιβλίου μια αναγνώστρια ; 

Προσωπικά  έχω θέσει το ίδιο ερώτημα σε αρκετές από τις αναγνώστριές μας και η απάντηση που παίρνω είναι σχεδόν πάντα η ίδια: “Αυτό που κέρδισα είναι ουσιαστικές λύσεις που με βοηθούν να βελτιώνω καθημερινά όλο και περισσότερο τη ζωή μου.”

Γιατί επιλέξατε το τίτλο  «Είσαι γυναίκα. Αξίζεις»!;

Ο τίτλος μας είναι σύντομος, περιεκτικός και μεστός διότι εκφράζει με σαφήνεια  την βαθιά πεποίθηση των συγγραφέων πως η κάθε γυναίκα αξίζει μια καλύτερη ζωή. 

Ποιο είναι το Target group που απευθύνεται το συγκεκριμένο βιβλίο;    

Οι αναγνώστες στους οποίους απευθυνόμαστε κυμαίνονται ηλικιακά από τα 18 έως τα 78 έτη.  Το εύρος των ηλικιών είναι τόσο μεγάλο διότι οι 10 ηρωίδες μας καλύπτουν με επάρκεια αυτό το φάσμα.  

Πόσο καιρό χρειάστηκε για να συλλέξετε όλες αυτές τις ιστορίες και κάτω από ποια κριτήρια αποφασίσατε ότι αυτές οι ιστορίες είναι οι ποιο ιδανικές για να μπουν μέσα στο βιβλίο ; 

Ο καιρός που χρειάστηκε για να συλλέξουμε τις ιστορίες μας ήταν πραγματικά ελάχιστος διότι τόσο εγώ όσο και η Νανά διατηρούμε ένα πλούσιο αρχείο αληθινών ιστοριών.  Από όλες αυτές τις ιστορίες λοιπόν επιλέξαμε αυτές που νιώσαμε πως απασχολούν τη γυναίκα της διπλανής πόρτας: τη γυναίκα μας, τη μητέρα μας, την αδερφή μας, την κόρη μας, τη φίλη μας.  

Τι ήταν αυτό που  σας οδήγησε να γράψετε ένα οδηγό επιβίωσης που θα απευθύνεται μόνο στο γυναικείο φύλο και καθόλου στο ανδρικό ; 

Επιτρέψτε μου να επισημάνω πως το βιβλίο μας δεν απευθύνεται μόνο στο γυναικείο φύλο διότι έχει ήδη διαβαστεί και από αρκετούς άνδρες αναγνώστες. Όλοι αυτοί, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, κατανόησαν πώς να είναι καλύτεροι σύζυγοι, καλύτεροι σύντροφοι και καλύτεροι γονείς. 

Στην Ελλάδα είναι ο πρώτος οδηγός επιβίωσης για  γυναίκες; Και έαν ναι ποια ήταν η ανταπόκριση από το γυναικείο φύλλο μέχρι τώρα ;

Ο ελληνικός Τύπος και οι αναγνώστες μας έχουν χαρακτηρίσει το “Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!” το διαδραστικότερο βιβλίο αυτοβοήθειας που έχει γραφτεί από Έλληνες συγγραφείς. Συνεπώς η ανταπόκριση που έχει είναι τόσο μεγάλη που βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις για την επανέκδοσή του. 

Υπάρχει περίπτωση να δούμε να γράφετε και ένας αντίστοιχος πρώτος οδηγός επιβίωσης για  το αντρικό φύλο; 

Παρόλο που στη ζωή καλό είναι να μην αποκλείουμε ποτέ τίποτα, προς το παρόν η συγγραφή ενός οδηγού επιβίωσης για το ανδρικό φύλο δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας. 

Κλείνοντας μας την συνέντευξη μας θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν βρισκόσασταν σε μια παρέα που δεν γνώριζε τίποτα για το βιβλίο «Είσαι γυναίκα – Αξίζεις»  πώς θα το παρουσιάζατε;  

Με απλά λόγια θα ρωτούσα τους φίλους της παρέας: “Υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που θέλει να βελτιώσει το επίπεδο της ευτυχίας του με απλό και πρακτικό τρόπο;” Νομίζω πως αυτή η ερώτηση θα ήταν η απαρχή για μια όμορφη συζήτηση γύρω από την πληθώρα πλεονεκτημάτων του βιβλίου “Είσαι γυναίκα.  Αξίζεις!”  

 

 

 

  

 

Related posts

Συνέντευξη Μενέλαος Τζαβέλλας “Είμαι ακόμη παιδί στην ψυχή”

Συνέντευξη Νικόλας Μπράβος:«Δεν υπάρχουν κανόνες και δεδομένα στον έρωτα»…

Συνέντευξη: Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ. Ειρηναίος: “Ο ιός είναι χτύπημα στον εγωισμό και την αλαζονεία του ανθρώπου”

Newsroom