ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ο Ε.Ράμα:«ζητάει και τα ρέστα» Κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη στο αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Ο Ε.Ράμα:«ζητάει και τα ρέστα» Κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη στο αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Μετά την δολοφονία του ομογενή Κ.Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα για εξηγήσεις.

 

Οι Αλβανοί συνεχίζουν να λένε ότι ο Κ.Κατσίφας ήταν “εξτρεμιστής” και “τρομοκράτης” με ριζοσπαστικές πεποιθήσεις, πρώην μέλος των ειδικών μονάδων του ελληνικού στρατού.

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα σήμερα σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα  από τη RENEA στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, πριν από τρεις ημέρες γράφουν οι Αλβανοί οι οποίο πιστοί στην γραμμή Ε.Ράμα τον χαρακτηρίζουν ακόμη “εξτρεμιστή”!

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ανακοινώθηκαν στην πρέσβειρα Ελένη Σουράνη με σαφήνεια οι θέσεις των αλβανικών αρχών για το θέμα και ότι το περιστατικό ερευνάται από την Εισαγγελία, που είναι το μόνο θεσμικό όργανο που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών για το περιστατικό στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου σχετικά με τον θάνατο του Έλληνα “εξτρεμιστή” Κ.Κατσίφα.

Η Πρέσβειρα ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

Στην πρέσβειρα τονίστηκε ότι το σοβαρό αυτό γεγονός διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία.

Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή, που με βάση το αλβανικό σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση. Ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες πολιτικές και διπλωματικές παρεξηγήσεις για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι η Αλβανία είναι μία ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της  ελληνικής εθνικότητας.

Aπό την πλευρά τους οι Σκοπιανοί αναφέρουν πως η δολοφονία του ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνου Κατσίφα στα σύνορα της Αλβανίας – Ελλάδας από την αλβανική ειδική μονάδα ‘Renea’ προκαλεί ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων ‘MIA’ των Σκοπίων.

Η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα, Αντριάνα Χόμπνταρι, η οποία το απόγευμα χθες κλήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ότι  “στη συνάντηση αναφέρθηκε η θέση της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό την οποία διαβίβασα στη συνέχεια στο αλβανικό υπουργείο”

«Ήταν μια συνηθισμένη διπλωματική συνάντηση όπου παρουσιάσαμε τις απόψεις μας για το περιστατικό. Η στάση της ελληνικής πλευράς έχει μεταφερθεί στα Τίρανα”, δήλωσε η πρέσβειρα.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα δείχνει ότι πόσο λάθος ήταν η γραμμή του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, ο οποίος έδινε “γη και ύδωρ” προκειμένου όπως έλεγε να “κλείσει όπως όπως” ;όλα τα ζητήματα τα Αλβανία.

Σε αντάλλαγμα οι Αλβανοί φάνηκαν προετοιμασμένοι από καιρό για την εκμετάλλευση ενός γεγονότος το οποίο θα προκαλούσε ένταση καθώς μετά την «εξουδετέρωση» του Έλληνα μειονοτικού από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, εκτός του κ. Ράμα, τα αλβανικά ΜΜΕ και πολιτικοί παράγοντες της Αλβανίας πυροδότησαν το ανθελληνικό κλίμα και την επιθετική ρητορική εναντίον της μειονότητας.

Το λιγότερο, θα έπρεπε να μπλοκαριστεί η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ…

 

Related posts

Γ. Γ. ΟΗΕ – Αντόνιο Γκουτέρες: Προειδοποιεί για «κραχ» στην αγορά των τροφών που συνδέεται αυτομάτως με επισιτιστική κρίση

Prootos

Λεπτό προς λεπτό η πορεία του τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο -Σε 56 λεπτά έφτασε στην Ιταλία- Βίντεο

Newsroom

Προκλητική η Ε.Φουρέιρα σχημάτισε τον αλβανικό «αετό» ενώ τραγουδάει για τα χρώματα της Κύπρου

Newsroom