Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του lockdown για έναν μήνα σε όλη την Γαλλία

Σε έκτακτο διάγγελμα του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του lockdown σε όλη την επικράτεια για έναν μήνα, την ώρα που το τρίτο κύμα του ιού σαρώνει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε μία προσπάθεια να «προλάβει» την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, ο Μακρόν ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 19:00 σε πανεθνικό επίπεδο και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού παρά μόνον για εξαιρετικούς λόγους, αρχής γενομένης από τις 3 Απριλίου.

Παράλληλα, οπως είπε, κλείνουν όλα τα σχολεία για τρεις εβδομάδες, «παρόλο που η Γαλλία κατάφερε να τα κρατήσει ανοιχτά για περισσότερο χρόνο από ότι οι γειτονικές χώρες».

«Θα χάσουμε τον έλεγχο εάν δεν κινηθούμε τώρα», επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας πως είναι η καλύτερη λύση για την επιβράδυνση της πανδημίας.

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγο ακόμη. Ο Απρίλιος είναι ο πιο σημαντικός μήνας και πρέπει να δράσουμε. Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και να κάνουμε συχνά τεστ. Τα προσωρινά μέτρα που πήραμε πριν λίγο καιρό αποδείχτηκε πως δεν είναι αρκετά. Τα νοσοκομεία μας είναι υπό πίεση. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε αλλά ούτε να κρυφτούμε από την πραγματικότητα», πρόσθεσε.

 

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

 

Από το Σάββατο και για τέσσερις εβδομάδες (μέχρι τις 2 Μαΐου), τα περιοριστικά μέτρα επεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία, με την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα, υποχρεωτική τηλεργασία, κλείσιμο των καταστημάτων λιανεμπορίου και απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των περιφερειών της χώρας.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, ενώ στις 26 Απριλίου επιστρέφουν σε δια ζώσης μαθήματα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και στις 3 Μαΐου οι μεγαλύτερες τάξεις. Παράλληλα, οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στα πανεπιστήμια μία ημέρα την εβδομάδα, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο