Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο Ερντογάν καλλιεργεί κλίμα εναντίον της Ελλάδας : «Η Ελλάδα “σπέρνει” το χάος στην ανατολική Μεσόγειο»

 

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας δεν θα κάνει πίσω την ώρα που η Ελλάδα σπέρνει το χάος στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν.

«Αυτοί που σπρώχνουν την Ελλάδα μπροστά στο τουρκικό ναυτικό δεν θα σταθούν από πίσω της», δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ανέφερε επίσης ότι “Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του Ορούτς Ρείς ούτε και το ναυτικό μας που το συνοδεύει”.

Η Αθήνα, ισχυρίστηκε, δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει οδηγίες προς ναυτιλλομένους, γνωστές ως Navtex, σε περιοχές που διεκδικεί η Άγκυρα. Πρόσθεσε ότι η ελληνική Navtex θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή ναυσιπλοΐα όλων των πλοίων στην περιοχή.

«Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στις περιοχή και θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Εξάλλου, ο Ερντογάν είπε ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι ο προάγγελος των καλών νέων που αναμένονται στη Μεσόγειο.

 

 

Με πληροφορίες Reuters, Anadoly μέσω AΠΕ-ΚΥΠΕ

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο