ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ο Ερντογάν στέλνει τουρκικό Στόλο γύρω από το Barbaros  επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ

Ενισχύεται ο τουρκικός Στόλος γύρω από το Barbaros επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ

Ενισχύει την δύναμή του το τουρκικό Ναυτικό γύρω από το ερευνητικό πλοίο Barbaros επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ και το ερώτημα είναι αν θα τολμήσει πάλι να προχωρήσει σε παράνομες έρευνες επί της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας.

Και αν συμβεί πώς θα αντιδράσει η Αθήνα. Σίγουρα το ένα υποβρύχιο Type 214 και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς κλάσης “S” δεν επαρκούν, ειδικά χωρίς αεροπορική προστασία.

Η φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού, TCG Gaziantep (F-490), κλάσης “G”, αντίστοιχη με την TCG Giresun (F 491) που έσπευσε να «προστατέψει» το ερευνητικό πλοίο Barbaros απέναντι στην ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς κλάσης “S”, (F466) προστίθεται στην δύναμη του τουρκικού στόλου, ενώ σε υποστήριξη των ανωτέρων σκαφών και για απόκτηση τοπικής ναυτικής υπεροχής, κινείται και η πυραυλάκατος TCG Karayel (P-349), κλάσης Yildiz .

Ταυτόχρονα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων τόνισε πως “Η Ελλάδα πρέπει να απέχει από κινήσεις που θα κλιμακώσουν τις εντάσεις στην Μεσόγειο” και προσθέτει με νόημα:

“Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προέρχονται από το Διεθνές Δίκαιο και αφορούν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα της φτάνοντας μέχρι το τέλος.

Μπλοκάραμε τις κινήσεις των Ελλήνων με “μανούβρες” των δικών μας πλοίων.

Αν η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας, καλές διμερείς σχέσεις τότε να απέχει από τέτοιες προσπάθειες που δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο. Την συμβουλεύουμε να μείνει μακριά”.

Επιπλέον, δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος του AKP, Omer Celik.

“Ο πιο έξυπνος δρόμος για την Ελλάδα είναι να μην κλιμακώσει, να σεβαστεί το δίκαιο και να αποφύγει πράξεις που μπορούν να αυξήσουν της εντάσεις”.

“Η απάντηση στο ελληνικό πλοίο θα δοθεί από το Ναυτικό μας”.

“Υποστηρίζουμε σθεναρά τις απαντήσεις που δίνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας εναντίον των ελληνικών παρενοχλήσεων”.

“Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως οι ελληνικές προβοκάτσιες θα απαντηθούν με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας”

 

 

Related posts

Ο Ηλίθιος του Φιοντορ Ντοστογιέφσκι:Πρεμιέρα Παρασκευή 13 Απριλίου στο ΔΘΠ

Newsroom

Live Βουλή- Μητσοτάκης: Δεν δίστασα να παραδεχθώ το λάθος για τον Ανδρουλάκη, μαθαίνω ότι ήμουν και εγώ θύμα συνακροάσεων

Τραγούδι της ημέρας: Της Ψυχής Σου Τα #Κοράλλια – Γιάννης Παπαγεωργίου, Ελένη Τσαλιγοπούλου