ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ο Ιατροδικαστής Του Κώστα Λεϊμονή στη Χαλκίδα

Ο Ιατροδικαστής Του Κώστα Λεϊμονή στη Χαλκίδα

Μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου κύκλου των άκρως επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα, το έργο “Ο Ιατροδικαστής” συνεχίζει στο θεατρικό προσκήνιο, αυτή τη φορά στο θέατρο “Περί Τεχνών” στην Χαλκίδα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το έργο αυτό του βραβευμένου συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή είναι το δεύτερο κατά σειρά θεατρικό του, ύστερα από τον διακεκριμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών μονόλογο “Εκτός Ύλης”, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, που, ύστερα από 2 χρόνια συνεχών παραστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, τον Μάρτιο του 2018 ανέβηκε στη Βουλή των Ελλήνων σε τιμητική εκδήλωση λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Ο Ιατροδικαστής μιλά μέσα από το χιούμορ, τις εντάσεις και τη συγκίνηση για τις διάφορες μορφές της διαφθοράς στη σύγχρονη εποχή και τον βαθμό της ηθικής αντίστασης όποιων τολμήσουν να εναντιωθούν σε αυτή και στο “Τέρας” του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι καταξιωμένοι και δημοφιλείς ηθοποιοί Χάρης Σώζος (ιατροδικαστής) και Χρήστος Ευθυμίου (σε πέντε διαφορετικούς ρόλους) έρχονται να απογειώσουν την παράσταση με τις απαράμιλλες ερμηνείες τους, που έχουν εισπράξει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Παντελής Παπαδόπουλος (Θέατρο Τέχνης). Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Πολυτίμης Μαχαίρα, η οποία είχε και τη σύλληψη της ιδέας της παράστασης. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση ανήκει στον μαέστρο Ραφαήλ Πυλαρινό. Σε φιλική συμμετοχή θα απολαύσουμε την Πόπη Τσαπανίδου, ενώ τη μοναδική φωνή του χαρίζει ο Τάσος Τρύφωνος.

 

Λίγα λόγια για την πλοκή: Ένας Ιατροδικαστής, αναλαμβάνοντας μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση, βρίσκεται αντιμέτωπος με υψηλόβαθμους φορείς της διαφθοράς. Καθένας από αυτούς, λόγω δικών του ανομολόγητων συμφερόντων, ασκεί πίεση, προσπαθώντας να αλλοιώσει την γνωμάτευση. Οι πυλώνες δομής της δυτικής κοινωνίας και η θυσία κάθε αξιακού συστήματος στον βωμό συμφερόντων…

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Ένας Ιατροδικαστής που κάνει τομή στη νεοελληνική πραγματικότητα, στη νοοτροπία και στη συμπεριφορά μας. Μας φανερώνει όλη την παθογένεια που μας ταλανίζει χρόνια και χρόνια, τέμνει τη διαπλοκή και τη διαφθορά.  Ο «Ιατροδικαστής», ένα έργο γλυκόπικρο, με αλήθεια και χιούμορ. Εκεί που παίρνει έναν κωμικό δρόμο, λοξοδρομεί και ένας κόμπος μας σφίγγει τον λαιμό. Ο «Ιατροδικαστής» , ένα έργο πικραμύγδαλο….»
Παντελής Παπαδόπουλος 

 

Ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής

Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος

 

ΜΕ ΤΟΥΣ Χάρης Σώζο & Χρήστο Ευθυμίου

 

Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός

Φωτισμοί: Κώστας Μπολίνης

Φιλική Συμμετοχή: Πόπη Τσαπανίδου, Τάσος Τρύφωνος

 

Σχεδιασμός Αφίσας: Μαριλένα Μουστάκα

Προβολή – Επικοινωνία: Περιστάνη Καραμούζη (Εύβοια), Νατάσα Παππά (Αθήνα)

 

Το κείμενο του έργου κυκλοφορεί σε ειδική τιμή από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ στο ταμείο του θεάτρου.

 

Ημερομηνίες παραστάσεων: 9,10, 16 & 17 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00

Πολιτιστικός σύλλογος / Θέατρο Περί Τεχνών, Μαυρογένους 2 – περιοχή Δάριγκ, Χαλκίδα

 

Τιμές εισιτηρίων:

Στο ταμείο του θεάτρου: 12 Ευρώ

Προπώληση στο John’s Hotel: 10 Ευρώ

 

Related posts

Το τραγούδι της ημέρας:”Σε Τεντωμένο Σχοινί”: Επιστρέφει με νέο hit single o Τριαντάφυλλος!

Newsroom

Άρθρο της εφημερίδα Pravda : «Ο Τσίπρας είναι ένας άθεος που έχει επιτρέψει τους gay γάμους & καταργεί την προσευχή στα σχολεία»

Newsroom

Σφοδρή επίθεση κύκλων ΥΠΕΞ στην Εκκλησία, για το Σκοπιανό

Newsroom