ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ορθοδοξία

Ο Ιησούς Χριστός μέσα από το πρόσωπο του Ιωσήφ – Γένεσις Επεισόδιο 12

Ο Ιησούς Χριστός μέσα από το πρόσωπο του Ιωσήφ – Γένεσις Επεισόδιο 12

Ο Ιωσήφ ο πάγκαλος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ είναι μια σημαντική μορφή της Παλαιάς Διαθήκης και η ζωή του έχει μεγάλο ενδιαφέρον διότι είναι τύπος του Ιησού Χριστού.

 

Ο Θεός τον είχε προικίσει από μικρό με πολλά χαρίσματα, όπως την αγνότητα, το σεβασμό του Θεού, την ομορφιά, την καθαρότητα του νου, την ευφυΐα. Η ζωή του ομοιάζει με τη ζωή του Ιησού Χριστού.

Στο βίντεο αυτό, αναφέρουμε σημαντικά χαρακτηριστικά που είναι ίδια με τα χαρακτηριστικά του Ιησού Χριστού. Ακόμα ένα πρόσωπο μέσα στην Παλαιά Διαθήκη που εικονίζει το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Η ζωή του Ιωσήφ του πάγκαλου είναι από τις ωραιότερες διηγήσεις μέσα στην Παλαιά Διαθήκη.

Είναι μια ζωή που μας δείχνει πολλά παραδείγματα αρετών που μπορούμε να αποκτήσουμε, αλλά και το πως να συμπεριφερόμαστε σε κάθε περίσταση της ζωής και πολύ περισσότερο πως να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους που μας αδικούν.

Η υπομονή του απέναντι στις αδικίες που υπέστη, η μακροθυμία του, η εμπιστοσύνη του στον Θεό και πολλά άλλα χαρακτηριστικά, τον ευλόγησαν στη ζωή του και ο Θεός δεν τον εγκατέλειψε ποτέ.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Έχεις σκεφτεί τι σημαίνουν ποτέ τα λόγια του Πάτερ Ημών;+

Σήμερα 26 Οκτωβρίου γιορτάζει ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Προστάτης της Μακεδονίας, της Ελλάδος και του κόσμου

Newsroom

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Το ελληνικό ορθόδοξο έθνος μας κινδυνεύει… (βίντεο)