Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο ΙΣΑ στέλνει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το Βόβολη

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλεί τον γιατρό των… αντιεμβολιαστών  Φαίδωνα Βόβολη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος.

Ο ιατρός που τις τελευταίες μέρες έλαβε δημοσιότητα ως ηγετική μορφή του κινήματος σκεπτικισμού προς τα εμβόλια για τον COIVID-19 στη χώρα, καθώς εμφανίζεται ως εκ των διοργανωτών των κινητοποιήσεων στην πρωτεύουσα, και επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Ελεύθεροι Ξανά», Φαίδων Βόβολης κλήθηκε στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο Newsbeast, ο Σύλλογος, ευρισκόμενος σε συνεννόηση και με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), κάλεσε το μέλος του σε εξηγήσεις.

Οι προβλεπόμενες ποινές κυμαίνονται από την απλή επίπληξη έως την αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, με τον ΙΣΑ να αποτιμά τη συγκεκριμένη περίπτωση ως σοβαρή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο προς τον κ. Βόβολη, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ συγκαλείται την Τετάρτη (4/8) προκειμένου «να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του επαγγέλματος – λειτουργήματός» του, επειδή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Στο ίδιο έγγραφο, με το οποίο ο γιατρός καλείται σε ακρόαση, γίνεται αναφορά στις δημόσιες δηλώσεις του περί «πειραματικών εμβολίων και χαμηλής θνητότητας του κορωνοϊού» όπως και στη «διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο