ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΚοινωνίαΟικονομίαΡοή Ειδήσεων

Ο Κ. Χατζηδάκης στο στόχαστρο των εργαζόμενων σε τουρισμό και επισιτισμό για αθέτηση υποσχέσεων

Ο Κ. Χατζηδάκης δείχνει να ακολουθεί τα χνάρια και τις τακτικές του τέως υπουργού, Γ. Βρούτση

Για αθέτηση υποσχέσεων κατηγορούν, για πολλοστή φορά, τον υπουργό Εργασίας οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

 

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη και της γ.γ. του υπουργείου, κυρία Στρατινάκη. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), «στην τηλεδιάσκεψη αυτή καταφέραμε και πήραμε δεσμεύσεις από τον κ. υπουργό σε μια σειρά από ζητήματα που βάλαμε. Μεταξύ αυτών, η πληρωμή των συναδέλφων χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, όπου η δέσμευση, που είχαμε, είναι πως από την Τρίτη 16/03 θα άρχιζαν οι πληρωμές».

Όπως επισημαίνουν, αν και πέρασαν σχεδόν δέκα ημέρες, δεν έχουν λάβει ακόμη σαφή ενημέρωση από το υπουργείο. Επίσης, τονίζουν ότι δεν τηρήθηκε η υπόσχεση που δόθηκε για την έκδοση εγκυκλίου «για την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων, την ακύρωση των απολύσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει (άλλωστε, αυτό έγινε και στο πρώτο lockdown), αλλά και την αποσαφήνιση των πληρωμών αδείας και επιδόματος αδείας».

Συλλογική σύμβαση εργασίας

Καλούν, τέλος, τον κ. Χατζηδάκη να τους ενημερώσει για το εάν συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, δηλαδή το αρμόδιο όργανο για την κήρυξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική. Ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί και για την προηγούμενη σύμβαση προς τον τέως υπουργό κ. Βρούτση, ο οποίος όμως ούτε το διεκπεραίωσε ούτε απάντησε ποτέ στους εργαζομένους.

 

Related posts

Η Επιτροπή Πισσαρίδη εισηγείται ριζικές αλλαγές σε συντάξεις, επιδόματα και μισθούς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας…

Newsroom

Κωνσταντίνος Δραγάτσης Παλαιολόγος,ο τελευταίος Αυτοκράτορας που δεν πέθανε!

Αποστολάκης: Επιμένω σε ισοπέδωση αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα

Newsroom