ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Καιρός

Ο καιρός για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Ο καιρός για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Ο καιρός για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και όπως αναφέρουν μετεωρολόγοι και ΕΜΥ θα είναι άστατος με καταιγίδες μέχρι και ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της  μετεωρολόγου της Χριστίνας Ρήγου από Παρασκευή έως και Κυριακή θα σημειωθούν μπόρες στα ηπειρωτικά, με την Αττική να τις αποφεύγει Παρασκευή με Σάββατο.

 

Την Παρασκευή θα αρχίσει να αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με ηλιοφάνεια και καλοκαιρία μόνο στα νησιά του Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές και κατά διαστήματα άστατος καιρός. Όμως δεν προβλέπεται να βρέχει όλη την ημέρα, και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το πρωί θα ξεκινήσει η μέρα με ήλιο. Και μόνο στην κεντροδυτική Μακεδονία και σε ένα κομμάτι της Θεσσαλίας, θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Μέχρι το μεσημέρι όμως αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά ορεινά. Πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και πεδινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας, με μικρότερης έντασης και διάρκειας βροχή.

Εκτός βροχοπτώσεων μένει η Θράκη και η ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα κατά κύριο λόγο θα διαρκέσουν από νωρίς το μεσημέρι, μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί κοντά στους 31-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Σε περιοχές, όμως που θα βρέξει, και κατά τη διάρκεια των φαινομένων, θα δροσίσει αρκετά. Στα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες τιμές δεν θα αλλάξουν σημαντικά και θα κυμανθούν από 30-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν στα πελάγη. Στο Ιόνιο μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς, με βόρειο άνεμο 3-5 , στον Ευβοϊκό και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται κατά διαστήματα άστατος καιρός μέσα στη μέρα, με βροχές και στα γύρω ορεινά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-31 βαθμούς , με βοριάδες 2-4 το μεσημέρι πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού , η διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να μας επηρεάζει όλο το τριήμερο του 15Αυγουστου, αλλά τμηματικά μέσα στη μέρα. Το Σάββατο λοιπόν, στα βορειοδυτικά αναμένονται διάσπαρτες βροχές από το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στο Αιγαίο το σκηνικό θα παραμείνει καλοκαιρινό με αίθριο καιρό καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση στα δυτικά, με το θερμόμετρο στους 32 βαθμούς και μέχρι 34 στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Τέλος την Κυριακή θα παραμείνει άστατος ο καιρός στα βόρεια, με ένα πέρασμα βροχών από τα υπόλοιπα ηπειρωτικά , και από την Αττική. Παρά το γεγονός ότι περιμένουμε βροχές, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι αρκετά μέσα στη μέρα.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα φτάσει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς , με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους που θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ

Χθες, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τους 40 βαθμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Πρόγνωση για το Σάββατο

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα, 15αύγουστο

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικούς όμβους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο και τα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τη σημερινή ημέρα

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για βροχές και κατιαγίδες την Πέμπτη (11/8).

Ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσιεύει χάρτη περιοχών «με την μεγαλύτερη πιθανότητα από ένα πέρασμα μπόρας ή καταιγίδας ακόμα και ισχυρής, την Πέμπτη 11/8 (κυρίως από αργά το μεσημέρι μέχρι το βράδυ)!!», όπως σημειώνει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό:

«Περιοχές με την μεγαλύτερη πιθανότητα από ένα πέρασμα μπόρας ή καταιγίδας ακόμα και ισχυρής, την Πέμπτη 11/8 (κυρίως από αργά το μεσημέρι μέχρι το βράδυ)!! .

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ!

Όσο πιο κοντά στις κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αυτές να εκδηλωθούν αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!!

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Κακοκαιρία «GENESIS» «Βροχή» τα μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Καύσωνας προ των πυλών: Έρχονται 42άρια – Οι 5 περιοχές που θα «επηρεαστούν από των καύσωνα»

Newsroom

Έρχεται τρελός καιρός με χιόνια στη Μακεδονία και «καύσωνα» στην Κρήτη

Newsroom